Почетна » Вучевић: Нисмо дигли мигове због дронова, те летелице долазе са Косова да шпијунирају и биће елиминисане и под нашом контролом

Вучевић: Нисмо дигли мигове због дронова, те летелице долазе са Косова да шпијунирају и биће елиминисане и под нашом контролом

од Други Пишу
0 коментар

У претходна три дана наша војска уочава више беспилитних летелица, дронова, које се из два правца крећу на линији административног раздвајања и у зони копнене безбедности у покушајима да осматрају јединице војске Србије и објекте војске. Наши ловци нису патролирали небом због дронова. Они су редовно патролирали и контролисали наше небо, а војска може другим напреднијим средствима да елиминиша те летелице, рекао је министар одбране и потпредседник владе Милош Вучевић.

Он је гостујући на РТС навео да летелице долазе са Косова и Метохије и покушавају шпијунирања Војске Србије. Министар није могао да каже чије су те летелице.

Према његовм речима, те летелице ће убудуће бити елиминисане и под контроом.

– Војска је уочила кретање и преко Топличког и Нишавског округа. Имајући искуства са украјинског фронта, у контексту спорог доношења одлука, председник републике као врховни командант је издао наредбу да такави објекти буду елиминисани – навео је Вучевић.

Како је навео, ризици постоје, али не због Србије. Како је додао, Приштина инсистира на одлуци о таблицама и то су процеси који могу да угрозе живот и имовину Срба на КиМ.

Министар одбране је рекао да су „нетачни“ наслови приштинских медија „да се војска концентрише на административним линијама“ са Косовом,већ да се ради о вежбама које се одвијају у целој Србији под називом „Маневри 22“.

Он је навео да је председник републике пре три дана издао наредбу о подигнутом степену борбене готовости и најавио његов одлазан на Пасуљанске ливаде где ће војска имати вежбе.

Данас онлине

Можда ти се свиди

Оставите коментар