Почетна » Вучевић очекује формирање владе крајем септембра или почетком октобра

Вучевић очекује формирање владе крајем септембра или почетком октобра

од Други Пишу
0 коментар

Градоначелник Новог Сада и потпредседник Српске напредне странке (СНС) Милош Вучевић изјавио је да избор нове владе очекује крајем септембра или почетком октобра и најавио „не мали“ број нових министара.

„Стално нас ови дипломатски процеси, нећу рећи зауставе, али нас свакако фокусирају на неке ствари. Ја очекујем крајем овог месеца или почетком следећег избор нове владе“, казао је Вучевић за ТВ Пинк.

Говорећи о позицији градоначелника, коју ће након формирања владе заменити министарским местом и местом потпредседника владе, Вучевић је оценио да ће људи који ће га наследити „сутра имати лакшу ситуацију него што је он имао 2012. године“, када је постао градоначелник.

Нагласио је да ће га на месту градоначелника свакако заменити неко ко је из исте политичке опције и ко ће наставити „политику континуитета развоја Новог Сада“.

„То ће бити неко ко је са мном био саборац, или саборци, претходних година“, рекао је Вучевић.

„Својим наследницима предајем далеко снажнији Нови Сад“

„Три пута сам биран за градоначелника, 2012, 2016. и 2020. године. Велика част је и одговорност бити једну деценију на челу другог града по величини у Србији. Предајем Нови Сад далеко снажнији, људи који ће ме наследити имаће ипак лакшу ситуаицју него што сам ја имао 2012. године. Волео бих да буду бољи од мене, да уче на мојим грешкама. Све време информишем их и упознајем са кључним стварима да буду у кондицији“, подвукао је Вучићевић и додао:

„Не можете цео живот да будете градоначелник. Мени је лепше да ме наследи неко из СНС, него из друге странке. Влада се формира на основу парламента, а тај парламент се бира гласовима грађана. Да ли има притисака, вероватно има „,рекао је Вучевић

Агенције  Нова

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар