Почетна » Вучевић у игри за министра одбране, а шта ће бити са Небојшом Стефановићем

Вучевић у игри за министра одбране, а шта ће бити са Небојшом Стефановићем

од Други Пишу
0 коментар

Милош Вучевић, актуелни градоначелник Новог Сада, спада у групу функционера који ће бити сигурни чланови нове Владе Србије. Његов ангажман и прелазак у Немањину 11 најавили су председник Александар Вучић и премијерка Ана Брнабић, наводећи да ће они бити „важан чинилац“ у извршној власти и да ће му, поред потпредседничке позиције, бити поверено и једно важно министарство. Како сазнаје Нова.рс, Вучевић је тренутно најближи месту министра одбране, на ком се од 2020. године налази његов страначки колега Небојша Стефановић.

“Милош Вучевић ће бити веома важан чинилац у новој Влади, биће потпредседник свакако”, рекао је Александар Вучић након што је прекинуо вишемесечну сагу о томе ко ће бити мандатар, одлучиувши се за Ану Брнабић испред актуелног градоначелника Новог Сада.

„Мислим да ће Милош Вучевић унети једну дозу озбиљности о одговорности и припремити се за још значајније будуће државне функције“, навео је он.

Каква то озбиљна функција чека Вучевића

Према информацијама до којих је раније дошао портал Нова.рс, Вучевић је био у комбинаторици за неколико министарстава, али је на крају одлучено да добије место министра одбране и првог потпредседника Владе Србије. Вучевић је уједно, према речима људи из СНС, први пик Александра Вучића за његовог наследника на челу напредњака.

Име Милоша Вучевића се појављивало у комбинаторикама прилико састављања претходних влада, а најчешће је помињан као министар правосуђа. Међутим, сваки претходни пут је процењено да је Вучевић странци кориснији као градоначелник Новог Сада.

„Три пута сам биран за градоначелника, 2012, 2016. и 2020. године. Велика част је и одговорност бити једну деценију на челу другог града по величини у Србији. Предајем Нови Сад далеко снажнији, људи који ће ме наследити имаће ипак лакшу ситуаицју него што сам ја имао 2012. године. Волео бих да буду бољи од мене, да уче на мојим грешкама. Све време информишем их и упознајем са кључним стварима да буду у кондицији“, подвукао је Вучићевић и додао:

„Не можете цео живот да будете градоначелник. Мени је лепше да ме наследи неко из СНС, него из друге странке. Влада се формира на основу парламента, а тај парламент се бира гласовима грађана. Да ли има притисака, вероватно има“, рекао је Вучевић.

Непознато шта ће бити са Небојшом Стефановићем

Актуелни министар одбране у претходном периоду био је на удару својих страначких колега који су га оптуживали за сарадњу са организованим криминалом и прислушкивање председника Србије Александра Вучића. Стефановић је више пута одбацио ове наводе, истичући да је са Вучићем увек имао добру сарадњу и комуникацију. Након свега виђеног и реченог, његова судбина у извршној власти је најнеизвеснија.

Подсетимо, Стефановић је изабран за министра унутрашњих послова још 2014. године и од тад је члан сваке владе.

Војислав Милованчевић   Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар