Почетна » Вучевићев саветник гради насеље од 40 милиона евра

Вучевићев саветник гради насеље од 40 милиона евра

од admin
0 коментар

 Повереник Народне странке Борислав Новаковић оптужио је Милића да је “директна спона између Андреја Вучића, Вучевића и грађевинске и архитектионске мафије” у Новом Саду.

Он је одржао конференцију за новинаре на градилишту “Телепска долина Гранде” на ком фирма С Капитал доо, која је у власништву Милићеве супруге, гради стамбени комплекс од 41 зграде. До сада, у Телепској долини Гранде већ је сазидано 17 зграда, а станови се већ налазе у предпродаји. Према подацима из катастра, С капитал доо у свом поседу има укупно 300 парцела на територији града Новог Сада, а укупна вредност изградње нових стамбених насеља досеже до 40 милиона евра.

“Милић Боцара је посредник између Андреја Вучића и Милоша Вучевића са једне стране и урбанистичке грађевинске мафије са друге. Он ради уз њихову сагласност. Он обавља прљаве послове, мења спратност, предлаже промену регулационих планова и погодује инвестотрима широм Новог Сада”, рекао је Новаковић, тврдећи да ово није први пример.

“Никло је већ цело несеље “Телепска долина” на Адицама, у продужетку улице Десанке Максимовић. Овде смо у улици Марије Бурсаћ и ово насеље, које тренутно има 17 зграда, се зове “Телепска долина Гранде”. У непосредној близини ове локације фирка С капитал доо има 70 плацева. Увидом у РГз то нису једини плацеви, већ их има преко 300 на територији целог града”, каже Новаковић, тврдећи да је оквирна вредност свега око 40 милиона евра.

“Питам Милоша Вучевића одакле његовом саветнику 40 милиона евра? Како је фирма основана 2013. године са почетним капиталом од 1.000 динара дошла до 40 милиона? Како је то могуће?”, пита Новаковић, напомињући да је ово већ разрађен систем “посредовања” између државе, града и “грађевинске мафије”.

На поменутом градилишту, упркос јасним правилима, није истакнута ниејдна табла на којој се може видети ко је инвеститор, пројектант, нити која је спратност зграда. Према Новаковиу, ово је још само један доказ да градски челници желе да сакрију да иза ових радова стоји фирма С капитал, упркос томе што имају све потребне дозволе за изградњу.

Он је такође истакао да ће од Агенције за борбу против корупције тражити да провери имовину Милића, као и његове супруге, коај је формални власник С капитала.

Ово није први пут да Новаковић скреће пажњу јавности на спрегу Милића и града. Крајем прошле године Новаковић је обелоданио да је неименовани узбуњивач из Градске куће тада поднео пријаву Тужилаштву у којој су откривени “коруптивни послови градоначелника”.

Према наводима из пријаве, саветник градоначелника и његова супруга купују земљишне парцеле у тренутку када оне немају велику вредност. Затим Милић, користећи свој утицај и, како се наводи, уз подршку градоначелника, издејствује измене планских докумената и тиме парцелама, које потом откупљује Град, вишеструко повећава вредност.

Ана Лалић   Нова с

Можда ти се свиди

Оставите коментар