Почетна » Вучић: Биће реконструкције владе, биће реформе у школству и здравству

Вучић: Биће реконструкције владе, биће реформе у школству и здравству

од admin
0 коментар

Премијер Србије Александар Вучић најавио је данас реконструкцију владе, не прецизирајући када ће се то догодити, али је нагласио да ће она бити завршена за један дан.

Он је, на конференцији за штампу нагласио да ће се, када буде реконструкције Владе, видети зашто није задовољан неким министрима, и додао да се реконструкција неће развлачити као „шпанска серија“.

Вучић је истакао да тражи одговорност пре свега од себе и свих министара.

За мене је важно да видимо какви су резузлтати и како смо успели. Наравно да ће бити одговорности министара чијим радом нисмо задовољни и моја одговорност у правом смислу те речи“, нагласио је Вучић.

Он је истакао да, када говори о својој одговорности, жели да убрза процесе, јер зна да је прича о паду хеликоптера била „смишљена“ због њега, јер је постојала намера да се искористи погибија људи да се напакости њему.

Према његовим речима, многи који су говорили о овој трагедији у скупштини критикујући власти, нису ни зампатили ни име жртава, због чега је одлучио да преузме одговорност, да се „не би мучили да дођу до њега“.
„
На крају, морам да признам да нисам разумео о чему се ту ради и како је могуће да неко неку људску трагедију поксусава да на тај начин политички злоуптребљава. Ссто се одговорности тиче бићете задовољни. Знам колико сам одговоран, као и колико рада и труда који улажем“, поручио је премијер.

Он је истакао да сваки дан ради вредно и да се не бори за своја „радничка права“ и да то грађани виде, као и да рад доноси увек велике резултате.

„Видим полако како ствари долазе на своје место. То ће људи знати добро да цене“, уверен је Вучић.

Вучић за „Вала филм“: Нема потребе да одржавамо „мртваце“

Премијер Србије изјавио је данас да је суд, а не Влада Србије, продао „Авала филм“, који је имао дуг од 20 милиона евра, поручујући да држава више не треба да „одржава мртваце“.

Вучић је у Смедереву поручио да су они који сада критикују приватизацију „Авала филма“ уништили све у Србији, али да при том нису говорили да је „Авала филм“ био у стечају и да је имао дуг од 20 милиона евра.

„Какве то везе има са владом? Суд је донео одлуку, а не влада. Хоћете да укинемо судове?“, упитао је премијер, додајући да је у сарадњи са Кинотеком
Министарство успело да заштити филмски фонд, тако да Србија неће изгубити филмове.

Вучић је додао да ће од продаје „Авала филма“ добити и град, и Дунав осигурање, да ће се намирити повериоци, као и стари радници.

„Ајде да направимо нешто што је здраво, немојте да одржавамо више мртваце, нема птребе за тим“, нагласио је Вучић.

Он је поручио да Влада Србије решава питања досадашњих „губиташа“, који су имали 120-150 милиона евра губитка, а који данас уредно плаћају гас, комуналије, порезе и доприносе радницима и све друге обавезе.

Новац од Телекома биће за враћање кредита и пројекте

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је данас да би од продаје Телекома Србија могло да се добије око три милијарде евра, од чега је око 78 одсто део државе, а тај новац ће се трошити махом на инфраструктурне пројекте и враћање ранијих неповољних кредита.

„Први саветник сматра да је могуће да добијемо око три милијарде од продаје Телекома, а ми имамо део од 78 одсто. Ако би то било реално, то би био огроман новац“, рекао је Вучић у Смедереву, где је са новинарима разговарао о учинцима своје владе у првој години мандата.

Према његовим речима, половина тог износа била би коришћена за враћање „демократских“ кредита који су узимани по високим каматама од 7,5 и 7,8 одсто, а који су краткорочни, на пет година.

Милијарда евра би се, навео је премијер, потрошила на враћање тих кредита, а друга милијарда пројекте попут пруге Београд-Будимпешта, путеве…

Суштинске реформе у школству и здравству морају да крену 2016 године, најавио је данас премијер Александар Вучић.

Вучић је у разговору са новинарима у Смедереву рекао да су до сада морале да се раде нужне промене и реформе како би се консолидовале финансије у земљи а да ће 2016. године кренути праве, суштинске реформе у здравству и школству.

Он је поновио да још једном честита просветним радницима на одлуци о прекиду штрајка и најавио да ће просветни радници бити први, већ до краја године, који ће осетити бољитак у економском стању земље.

Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар