Почетна » Вучић до колена у блату: Прљава кампања у мутној води

Вучић до колена у блату: Прљава кампања у мутној води

од admin
0 коментар

Тек што је почела, предизборна кампања морала је да се (додуше, само привидно) прекине, јер су Србију, опет, погодиле поплаве. Ипак, промоција и у овим тешким „мутним“ временима траје, с обзиром да се премијер слика јер је, како сам каже, „то радио од првог дана од кад је постао председник Владе“ док га опозиција гледа и ждере се.

Само да подсетимо, из ИПА фондова за страшну 2014. годину Србији одобрено 102,3 милиона евра за санацију последица поплава; исте године Србији уплаћено 60,2 милиона евра из Фонда солидарности Европске уније, а Влада Србије одлучила је да из државног буџета издвоји 100 милиона динара за санацију штете од поплава; те 2014. почела је да ради и Канцеларија за помоћ и обнову поплављених подручја.

Ипак, највећи део наша земља добила је од других земаља у виду донација. Примера ради само Норвешка је донирала више од 4 милиона евра, а да не спомињемо остале…

Требало је да прођу само две године да се покаже да су у крпљењу рупа остале само рупе и да вода опет цури на све стране.

Ипак, то питање нико не поставља премијеру који жури да стигне на све поплављене локације и смири ситуацију и очајним грађанима без кућа понови да ће све бити у реду и да ће им обновити куће.

Ниједном се током ових других „миленијумских поплава“ није поставило питање постојања и рада чувене Канцеларије за помоћ и обнову поплављених подручја.

Да ли сте чули да је, осим обновљених кућа, за које и дан данас грађани морају да приложе жешћу документацију и прођу пар комисија које ће да потврде да ли су били заиста поплављени или не, да је негде обновљен насип, подугнут бедем или било шта?

Редовно пролазим поред Обреновца – Колубара је остала незаштићена, а бедеми на Сави су само донекле поправљени, тј. ту и тамо закрпљени. Многи кажу да председник општине Чучковић није ништа урадио од претходних поплава осим што се учланио у СНС. Довољно, зар не?

И сада опет тонемо све дубље, док нас СНС обавештава да ће „све своје активности (уместо у кампању) организовати тако што ће, заједно са свим грађанима добре воље, помоћи нашем народу који се налази у поплављеним подручјима“.

И стварно нема промоције, кад погледате – то што се Вучић слика у води, спасава оне који се даве пред камерама, улаже у вреће са песком, стварно није предизборна кампања. „Један човек“ је решио да помогне колико може и заједно са својим присталицама (читај: ботовима), тј. грађанима добре воље иде тамо „где нико други не сме“ како су га лепо описали на ТВ Пинк.

А опозиција? Слабо нам они облаче чизме за воду… Нема их да помажу напаћеном народу – седе у својим штабовима и кад год виде премијера, помисле на не-фер предизборну кампању, али не смеју да делују – јер где да организују митинге или демонстације? Једино у Београду на води и то само ако им Синиша Мали да дозволу.

Шах-мат позиција нема шта. Вучић за сада бриљира у игри званој прљава предизборна кампања. За сада су му само ноге у блату, а питање је шта ће бити до априла…

А.Нинков   Вестионлине

Можда ти се свиди

Оставите коментар