Почетна » Вучић: До петка запосленима у здравству по 10.000 динара

Вучић: До петка запосленима у здравству по 10.000 динара

од admin
0 коментар

 “Огроман новац је у питању, око 12 милиона евра. До петка ће добити сви здравствени радници”, рекао је Вучић на питање када ће запослени у здравству добити помоћ од по 10.000 динара.

Он је најавио и да ће од 1. јануара повећање плата за здрвствене раднике износити 5 одсто.

Вучић је рекао да се суочавамо са тешком ситуацијом у борби против ковида 19.

“Мислим да данас постајемо пети у Европи по борби против короне. По томе смо најбољи у региону и међу најбољих у Европи. Најлакше је све критиковати. Свако од нас све најбоље зна. Најлакше је критиковати оне који раде. Тражићу најоштрију казну за силеџије које су напали лекарку на Инфективној клиници. Када су тако бахати према лекарима, могу мислити како су бахати према другима. Нека ми кажу да вршим притисак какав хоћете, питаћу све државне институције по 10 пута ко се усудио да се тако понаша према лекарима, посебно према људима који даноноћно брину о њима”, изјавио је Вучић.

“Знамо ко је јуче извршио убиство”

Упитан када ће почети борба против криминала, он је рекао да је та борба итекако почела, те да су ухапшени високопозиционари људи у клану који су покушали да убију бившег вођу навијачке групе “Забрањени” Ненада Алајбеговића, званог Алибег.

“Знамо ко је и јуче извршио убиство и у току је потрага за њим. И лице које је ликвидирано и оно у Ушћу имали су значајне контакте са појединим људима из државних структура. Ту ће борба бити најжешћа. Она неће бити кратка, али ће се видети резутат. Ми имамо увезене кланове. Данас се води жестока борба између вођа криминалних кланова, а тај сукоб је углавном увезен у нашу земљу”, рекао је он.

“Победићемо мафију, све лажи. Верујем да ће се борба против мафије наставити на још жешћи начин”, додао је Вучић.

Он је навео да је у питању велики обрачун криминалних група.

“Када се у неколико дана десе два убиства, онда људи с правом траже од државе да их заштити. Имали смо раније случај да девет месеци нисмо у Београду имали ниједно такво убиство, што је невероватно за град попут Београда”, рекао је Вучић.

О синоћној утакмици

Он је рекао да је гледао синоћну утакмицу и да му је жао.

“Наш посао је да гледамо како дугорочно да променимо ствари. Морамо да изградимо нове стадионе, да доведемо публику на стадионе, да поправимо струку. Осам милиона евра ћемо да уложимо у мале спортове, где ће сви клубови прве и друге лиге добити одређени новац. Рецимо сваки рукометни клуб у првој лиги добиће 5,5 милиона динара, што за њих није безначајно”, навео је Вучић и додао да ће по 500.000 евра или милион евра добити Звезда и Партизан.

“Добиће исту суму новца”, рекао је он и додао да ћемо навијати на Европском првенству за Северну Македонију.

Он је навео да је поносан на чињеницу да је имао довољно храбрости да понуди мир и компромис као решење, а не као замрзнут кофликт по питању Косова, а поводом навода косовски званичника да прети ратом.

Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар