Почетна » Вучић добио већу плату: „Најсиромашнији“ председник може да одахне

Вучић добио већу плату: „Најсиромашнији“ председник може да одахне

од Други Пишу
0 коментар

Председник Србије Александар Вучић, који се према сопственим речима облачи у фундусу и плаћа сам своју флашицу воде, коначно је дочекао да и држава мало мисли на њега. Наиме, на седници Одбора Скупштине донета је долука да се повећа плата за председника који ће у наредном периоду из буџета месечно добијати већу плату.

Немам ништа, не можете да ми нађете ништа, никада нисам имао новца, стан ми је купио отац, око другог ми је помогао Шешељ… Сам плаћам своју флашицу воде, лажете да овај џемпер кошта 400 евра, ја се облачим из фундуса… И пустите ме више, није ми ни до шницле, дајте ми оне харибо бомбоне из авиона… Звучи познато?

Претходно су чланови Одбора, такође већином гласова, позитивно одговорили на захтева министра науке, технолошког развоја и иновација Јелене Беговић за прибављање мишљења за обављање и другог посла, односно научног саветника у Институт за молекуларну генетику у Београду.

Посланик опозиционе посланичке групе Уједињени Јанко Веселиновић је рекао да министар не би требало да обавља и другу функцију, те запитао да ли ће министар поподне или викендом бити министар или ће радити нешто друго.

Казао је да случај Беговић „није ни први, а ни најдрастичнији“, те подсетио да је и другим министрима одобрено да се баве додатним пословима.

Навео је да министри у Србији, у односу на регион и Европу имају мале плате, те критиковао такву праксу и изразио сумњу да „министри не живе од својих плата“.

Посланик Покрета социјалиста Дјордје Комленски је Веселиновићеве ставове назвао демагогијом, те указао да парламентарни административни одбор није место за „лечење фрустрација“.

Посланик Двери Бошко Обрадовић је рекао да ће и после данашње одлуке медији критиковати посланике због повећење плата, те подсетио на сталне натписе „о ниским ценама у скупштинском ресторану“.

Казао је да се одувек залагао да плате буду повећене радницима у скупштинским службама, те запитао зашто нико не пише о ценама у владином или ресторану неког министарства и Председништва.

Посланик Народне странке Мирослав Алексић је упозорио да директори предузећа и разних агенција и независних тела имају и по два и три пута веће плате од министра, посланика и председника Србије, те то назвао демагогијом.

Бета/Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар