Почетна » Вучић и Палмер отворено о Космету, подршка САД евроинтеграцијама Србије

Вучић и Палмер отворено о Космету, подршка САД евроинтеграцијама Србије

од admin
0 коментар

И поред неслагања у ставовима о Косову и Метохији, у отвореном разговору, председник Вучић и вршилац дужности заменика помоћника државног секретара Палмер сагласили су се да је нормализација односа Београда и Приштине од кључне важности, не само за процес придруживања ЕУ, већ и за регионалну стабилност и будуће благостање и просперитет народа у региону.

Двојица саговорника су се сагласила да је сада кључни период за будући развој Србије, посебно када је реч о настојањима да постане пуноправна чланица Европске уније, саопштено је из Кабинета председника.

Амерички званичник је истакао да ће САД наставити да пружају подршку напорима Србије за придружење ЕУ.

Српски председник и амерички званичник су, такође, нагласили важност добросуседских односа у региону и сагласили се да они доприносе стабилности.

Вршилац дужности заменика помоћника државног секретара Метју Палмер је обећао континуирану подршку дијалогу Београда и Приштине уз посредовање ЕУ, на сваки начин који учесници у дијалогу сматрају корисним.

Вучић и Палмер су се сагласили да су мирољубиви разговори и пуна примена постигнутих договора кључни за постизање одрживог решења.

RTS.RS! Izvor vesti

Можда ти се свиди

Оставите коментар