Почетна » ВУЧИЋ: Још нисам купио ни „смартфон“, а плаши ме шта ће бити у наредних 20 година са новим технологијама

ВУЧИЋ: Још нисам купио ни „смартфон“, а плаши ме шта ће бити у наредних 20 година са новим технологијама

од admin
0 коментар

Вучић се у обраћању присутнима на форуму иновација у Москви захвалио што је Србији пружена част да се обрати на овом скупу. Како је рекао, он долази из земље која је имала Теслу и Пупина, а који су променили светске токове

Премијер Србије Александар Вучић, одржао је говор јутрос на форуму “Отворене иновације”, заједно са руским премијером Дмитријем Медведевим.

– Чињеница коју сте овде изнели, да ће следећих 20 година бити више промена него у последњих сто ме плаши. Још нисам купио ни “смарт фон”. А знам да ми морамо да идемо у складу са новим технологијама, и што пре морамо да их инкорпорирамо у наш систем. Радићемо на свеукупној едукацији нашег становништва. Мењаћемо наш образовни систем и наш приступ према науци – рекао је Вучић на на међународном форуму иновативног развоја “Отворене иновације” у Москви, сазнаје Блиц.

Вучић се у обраћању присутнима на форуму захвалио што је Србији пружена част да се обрати на овом скупу. Како је рекао, он долази из земље која је имала Теслу и Пупина, а који су променили светске токове.

Медведев је на форуму, како сазнаје “Блиц”, рекао да нема алтернативе технолошким иновацијама.

Да ли држава треба да се меша у иновативне технологије? У Русији се промене дешавају, као и у другим државама. Држава треба да да подршку у инфраструктурним системима, а осталим стварима треба да се баве бизнисмени – поручио је Медведев.

Foto: Tviter/@SerbianPM

После овог форума следи низ билатералних састанака.

Вучић наставља данас вишедневну посету Москви низом активности, а посету завршава, како је планирано, у четвртак, 29. октобра, сусретом са председником Русије Владимиром Путином.

Телеграф.рс / Тањуг, Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар