Почетна » Вучић кратко о литијуму: Не занима ме толико одлука Уставног суда

Вучић кратко о литијуму: Не занима ме толико одлука Уставног суда

од Други Пишу
0 коментар

Председник Србије Александар Вучић изјавио је, кратко, да га „не занима толико одлука Уставног суда“ у вези са пројектом Јадар и да се није „довољно удубљивао“ у ту одлуку.

„Нисам имао довољно времена да се удубим у то, посао Уставог суда је да оцењују уставност, не да улазе у меритум ствари… Али то је ваљда уобичајено“, казао је Вучић у обраћању јавности.

Наводи и да га „не занима толико одлука Уставног суда“.

„Осим што морате да поштујете одлуку тог суда. Мене више занима да видим какве су мере заштите, каква ће нам бити животна средина, шта је истина, хоћу то да чујем од људи који нису острашћени, да видим и од страних и од домаћих стручњака“, казао је Вучић.

Према његовим речима, економски нема никакве сумње у пројекат Јадар.

„Али, пре тога је важан овај део око животне средине. Не пада ми на памет да се сложим ако то угрожава животну средину у Јадру и Рађевини. Тиме ћу да се бавим следеће недеље више“, изјавио је.

Подсетимо, Уставни суд је у четвртак објавио званично одлуку којом је владину уредбу о стопирању пројекта Јадар прогласио неуставном.

Пре тога је испред Уставног суда одржан скуп еколошких удружења, активиста и грађана. Активисти су предали захтев за пријем код председника суда, а потом их је портир обавестио да их тог дана – нико неће примити и да ће писано решење добити у законском року. Активисти су након тога „закључали“ зграду суда.

Вучић је данас у обраћању јавности највише говорио о догађајима у вези са Резолуцијом о Сребреници и притисцима које, по њему, Србија трпи од светских и регионалних заједница. О литијуму је говорио само кратко, одговарајући на питање новинара.

Tanjug/Sava Radovanović

М. Ж.   Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар