Почетна » Вучић, кум и кућа у Болечу

Вучић, кум и кућа у Болечу

од admin
0 коментар

У најновијем издању магазина Таблоид изашла је прича „Од Болеча до Беча“. У њој се наводе подаци о Вучићевом куму Николи Петровићу, родом из Болеча.

Како је написао магазин Таблоид, Никола је син Раце кафеџије из Болеча, села поред Београда, али се представља као човек са педигреом, као француски ђак. Овај текст је истраживала Милица Грабеж.

Жиг Инфо је овај текст пренео међутим, отворила се полемика на друштвеним мрежама око порекла Николе Петровиће, тачније око његових родитеља. Оно што јесте погрешно да Никола Петровић није син Раце Кафеџије већ Раце Петровића родом из Пирота. Раца Петровић је, према истраживању Жиг Инфа, радио као представник једне од великих југословенских фирми у Јужноафричкој Републици. Иако је у „Таблоиду“ написано да се Никола Петровић представља као француски ђак, он је то заправо и био. С обзиром да му је мајка Франсускиња, ишао је у француску школу. Мајка Шантал му је била запослена у Француском културном центру.

Неулазећи у то како је стечено богатство, чињеница је да су Петровићи одавнина одушевљавали Болечане и околне мештане изгледом свог домаћинства, односно куће. Болечани и околни мештани, средњих година,причају да су као мали ишли да гледају кућу која је била тада у Болечу најлепша.  Тадашње малишане је она одушевљавала својим изгледом, базеном, оградом..

Док је у кући у Болечу живео Никола Петровић, често виђен гост је био и Александар Вучић. Тачније, ко је био гост мало ко је знао, јер су те посете праћене великим бројем аутомобила и  чувара. У тој кући већ неколико година живе, рекло би се, сасвим обични људи који не изгледају као власници већ више као кућепазитељи. Болечани причају да се ту повремено праве журке или прославе на коју се долази са искључиво „бесним“ аутомобилима“. Кућа је ограђена високом зиданом оградом и просто је не могуће ништа у њој видети.

Та кућа се налази у улици 22. Децембра бр.6 у Болечу , иначе то јесте она за коју се писало да је вучићева ( са базеном, теретаном, кош игралиштем, великим дрвећем).

Када се у медијима појавила информација да је Вучић купио ту  кућу у Болечу, он је то демантовао.

-“Неко је објавио да сам купио кућу у Болечу од француског амбасадора. Молим вас, молим да ме одведете у моју кућу у Болечу и да попијемо кафу”, написао је Вучић на свом твитер налогу.

Можда ти се свиди

Оставите коментар