Почетна » Вучић на Пинку започео кампању: Постоји план страних служби за свргавање СНС

Вучић на Пинку започео кампању: Постоји план страних служби за свргавање СНС

од Други Пишу
0 коментар

Председник Србије Александар Вучић гостовање на телевизији Пинк посветио је критикама потеза опозиције и започео кампању Српске напредне странке позивајући грађане да гласају за њу на изборима који још нису расписани.

Вучић је за опозицију рекао да ради, не само против њега, већ против своје државе, а детаљно је навео да постоји и „план страних служби“ за свргавање СНС-а, само није навео о коме је реч.

Гостујући у јутарњем програму Пинка, председник Србије је коментарисао писмо дела опозиције високом представнику ЕУ Жозепу Борелу у којем траже да се санкције спроведу лично против Вучића, а не против Србије и рекао да то никад нигде није било и да је то неодговоран, антидржавни и антинародни приступ.

„Они тиме кажу да није крив Аљбин Курти ни Приштина, него Србија. Хоћете ли икад да видите неког из Хамаса који ће да каже да је Хамас бомбардовао болницу у Гази, или неког из Израела да то призна“, рекао је Вучић.

Председник је наводио ко је све из опозиције колико година старији од њега, а представљају се као нове младе снаге, а онда је рекао да постоји нечији план за преузимање власти.

Каже да СНС има подршку око 44 одсто, СПС око 10, десница око 13 без Војислава Шешеља и Саше Радуловића, а проевропска опозиција 22 до 23 одсто, мада он мисли да ће бити и мање. Истакао је да СНС уз мањинске странке, ипак, има пристојну већину.

„Њихов план је следећи, да пусте десницу да буду корисни идиоти да причају да смо издајници, да нас спусте на 37, СПС да подигну на 13 како би могли да уцењују, да дају 16 десници, а ове оставе на 23, и више већине нема. Зато желим људе да упозорим, зато је важан глас за СНС и за покрет који ће бити основан“, рекао је председник државе.

Он је казао да је Драган Ђилас вођа опозиције и да грађани, за било кога да гласају осим за СНС, свеједно је, јер ће сви бити уз Ђиласа.

Вучић се обратио и водитељки Пинка Јовани Јеремић и рекао да он код ње дође у два или три месеца када може да говори о политичким противницима, а да за то иначе нема времена.

„После ових нема избора до 2027.“
Председник Србије је на Телевизији Пинк рекао да су ови избори важни јер после њих, четири године неће бити избора, те да ће после тога сви избори заједно бити одржани 2027. године.

Додао је да због обавеза неће успети да учествује много у кампањи, али ће „учествовати срцем“.

Он је у ТВ студију испричао да га је у младости више пута приводила полиција и да је „делимично одрастао на улици“.

Више од сат времена посветио је критикама опозиције, а грађанима поручио да слободно гласају за њих, али да у њихово време није било боље.

„А мени ћете да претите затвором и пливањем? Па ја сам делимично на улици одрастао. Није мене једном полицајац доводио у станицу и са стадиона и одавде и оданде, па ћете ви сад да ми претитие, али никад нисам крао и пљачкао свој народ, а младост носи лудости“, рекао је председник државе.

Foto Tanjug/ Rade Prelić

Бета/Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар