Почетна » Вучић најавио ново обраћање нацији: Наредних дана обратићу се грађанима да саопштим важне одлуке

Вучић најавио ново обраћање нацији: Наредних дана обратићу се грађанима да саопштим важне одлуке

од Други Пишу
0 коментар

Председник Србије Александар Вучић најавио је да ће се у суботу, недељу, или у понедељак обратити грађанима Србије и упознати их, како је навео, „са притисцима и лицемерјем са којима се суочава“, као и са одлукама у вези са најважнијим питањима.

Он је након војне вежбе на Псуљанским ливадама рекао да Србију чека „паклена зима али да се држава добро припремила“.

На питање новинара о томе што се на дневном реду Савета Европе ипак није нашло чланство Косова, Вучић је рекао да то „није лоша тактичка вест“.

„Мене много више брину изјаве Бореља и неких других људи, шокиран сам њиховим изјавама, ја ћу да сачекам да прође и Лајчакова посета, може се десити да неке своје посете иностранству које су раније планиране и важне откражем због ситуације у земљи“, рекао је Вучић али није прецизирао ни о којим изјавама, ни о којим посетама је реч.

Најавио је ново обраћање јавности када ће рећи многе детаље из досадашњих разговора, да неће ништа да крије и саопштиће одлуке и о енергентима, храни и другим важним питањима.

 

Он је додао да ће кад за седам дана почне хладније време, цена гаса расти чим почну да се празне складишта и истакао да је тона гаса јуче била 190, а сада 450 долара или евра

„То одмах повећава цену струје, нама је цена јуче била 156, а сад је 240, на дневном нивоу иде и по 50 одсто горе, чека нас паклена зима, али наша земља се добро спремила“ рекао је Вучић.

Председник није хтео да одговори на питање да ли се данас могу очекивати додатни притисци немачког канцелара на Србију да потпише немачко-француски предлог за односе Београда и Приштине.

Бета/Данас

Можда ти се свиди

Оставите коментар