Почетна » Вучић: Не дам паре за нови државни авион

Вучић: Не дам паре за нови државни авион

од admin
0 коментар

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је данас да нема новца за куповину новог авиона за потребе државника и да се о томе не размишља.

Не, у овом тренутку немамо ни право ни новац да купујемо авион, а ако хоћете и не дам паре“, рекао је Вучић новинарима упитан да ли се размишљало о куповини новог авиона за потребе државних званичника.

Вучић је рекао да ће држава о томе моћи да размишља кад буду повећане плате у јавном сектору и пензије, истичући да би такав авион коштао око милијарду динара.

„Ми ту милијарду динара немамо, ако авион ради, ради, ако не ради, наћи ћемо неки други начин да путујемо“, рекао је Вучић.

Он је рекао да је приоритет државе да ојача војску, како би се пилоти, који треба да штите грађане, осећали безбедно и да је то важније од тога како ће државни врх путовати.

„Суочавамо се са тим да шта год урадите, није добро. Да купимо нови авион, зар не бисте рекли – купујете авион за вас док народу смањујете плате“, рекао је Вучић
Владин авион „фалкон“, којим је председник Србије Томислав Николић јуче полетео за Ватикан, принудно се вратио на београдски аеродром због квара на једном мотору, а посета Светој столици је отказана.

Пресуда против Тачија на снази, тако ћемо се и понашати

Пошто пресуда против косовског министра спољних послова Хашима Тачија није укинута, држава Србија ће се понашати у складу с тим, изјавио је данас премијер Александар Вучић.

Одговарајући на питање новинара Вучић је рекао да њега нико из Брисела није звао да интервенише у вези с евентуалном посетом Тачија Београду упитавши новинара како уопште замишља да би то изгледало да неко њега из Брисела позове и затражи да уради нешто што је противно законима Србије.

„Па ако он о томе одлучује, ако ће он са њим да дође, у нашој земљи постоје закони, какво је то лицемерје неких људи“, запитао је Вучић подсетивши да пресуду против Тонија Блера није укинуо он, него је то учињено још 2001. године у време власти ДС и ДС С.

У том смислу, поновио је, „пресуду Тачију нисмо укинули, па пошто није укинута Србија ће се тако и понашати, у складу са законом“.

Отворен мост срушен у поплавама

Премијер Србије отворио је новоизграђени мост код Коцељеве на државном путу Шабац-Ваљево, који се урушио у прошлогодишњим поплавама.

Овим мостом показујемо да бринемо о Коцељеви, о путу Ваљево-Шабац, да водимо рачуна о нашем народу.Нови мост,Коцељева

У разговору са окупљеним грађанима, Вучић им је захвалио на стрпљењу, разумевању и подршци и рекао да ће због тога бити подигнуто још много мостова попут овог код Коцељеве, истакавши да је у овом тренутку већи оптимиста по питању привредног опоравка Србије, с обзиром да су економски показатељи бољи него што се надао,

Мост је дужине близу 60 метара, а широк је око 13 метара.

Његовим отварањем поново је успостављен саобраћај на деоници пута којом је раније пролазило више од 2.000 возила дневно.

У мајским поплавама у општини Коцељева уништено је десет мостова и пропуста.

Премијер Србије Александар Вучић присуствоваће сутра обележавању Дана сећања на жртве геноцида у концентрационом логору Јасеновац и његовом највећем стратишту у Доњој Градини, саопштено је из Владе Србије.

Церемонија обележавања у спомен подручју Доња Градина почиње у 11.15 сати полагањем венаца, након чега ће бити одржан помен жртвама, а затим ће се обратити званичници.

После тога је планирана Меморијална академија, којом ће та церемонија бити завршена, стоји у саопштењу.

Премијер је рекао да ће грађани пре краја године осетити бољитак, који ће бити изражен и кроз повећање плата и пензија.

„Од онога што сам рекао не одустајем“, поручио је премијер и додао да је још пет месеци потребно пратити фискална кретања како би се прецизно утврдило у којој мери је могуће враћање плата и пензија. Коментаришући како ће ММФ-а оценити спровођење аранжмана, он је рекао да ММФ нема на чему да замери у погледу фискалног дефицита јер су остварени резултати у првом кварталу много бољи него што се очекивало.

Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар