Почетна » Вучић: Не размишљам о Дачићу као премијеру, СНС има два предлога

Вучић: Не размишљам о Дачићу као премијеру, СНС има два предлога

од Други Пишу
0 коментар

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да не размишља о председнику Социјалистичке партије Србије (СПС) Ивици Дачићу као новом премијеру и додао да ће изборна листа Српске напредне странке, чији је носилац, имати апсолутну већину.

„Људи у Српској напредној странци (СНС) размишљају бар о два предлога. Размишљам и ја, али ниједан од тих предлога за премијера за сада није Ивица Дачић“, рекао је Вучић у интервјуу за НИН.

Вучић је то рекао на подсећање да се листа социјалиста зове „Дачић премијер“ и на Дачићеве речи после избора 2012. да се можда не зна ко ће бити председник, али да се зна ко је нови премијер.

Он је навео да Дачић жели да иде са СНС али да „сви други његови људи говоре другачије“.

„Је л’ ви верујете да је могуће да вам људи из општинских одбора певају ‘Вучићу педеру’ а да то нема везе са атмосфером која је креирана у самој странци? Наравно да је то нама јасно. Јер, нисте чули ни Дачићу, ни Ружићу, ни Заграђанине, ни Тончеву педеру, нити било шта слично. Нити ћете да чујете“, навео је Вучић.

Вучић је рекао да је врло јасно, фер и прецизно поручио да „не може да се сналази у кохабитацији“.

„Мене то не занима. Победе ли, честитаћу им исто вече. И одмах ћу рећи да сам спреман да разговарам да видимо хоћемо ли на председничке изборе у мају или у септембру 2024. године, јер знам да овако нећу моћи да постижем озбиљне разултате. И то је крај приче“, додао је Вучић.

Он је рекао и да листи чији је он носилац, СПС неће бити неопходна за већину.

„Неће нам бити потребне чак ни мањине… Сами ћемо да имамо апсолутно већину, осим ако се нешто догоди у последних девет дана. На последњим парламентарним изборима добили смо 42 одсто, а сада ћемо добити значајно више“, рекао је Вучић.

foto AFP/Andrej Isaković

Бета/Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар