Почетна » Вучић: Нећете гледати филм о малој и слабој Србији

Вучић: Нећете гледати филм о малој и слабој Србији

од admin
0 коментар

Александар Вучић је, у изјави новинарима у Лесковцу, рекао да подржава одлуку генералног секретара Министарства спољних послова Вељка Одаловића да напусти скуп о несталима у Загребу, после увреда изнетих на рачун Србије.

„Позвао сам Одаловића и рекао да је добро што је умео да штити достојанство Србије, али сам рекао да је требало оштрије да реагује и у лице каже све што мисли о злочинима који су чинили против Срба на различитим местима“, објаснио је председник Србије.

Вучић је рекао да је ситуација много тешка за нас, јер неки људи мисле да је увек тренутак и прилика да се иживљавају над Србима када немају аргументе за своју политику.

Ово што се догодило у Хрватској, како истиче, наводи га да се пита каква је то Србија каквом би се неки задовољили.

„Је ли то немоћна Србија, слаба, на коленима, или би их задовољило да Србија не постоји. Србија ни економски, ни војно, ни политички неће да слаби, и биће све снажнија. То је нешто што ће нам доносити проблеме и однос у којем ће неки стално тражити да се стидимо себе“, уверен је Вучић.

Поручио је да Србија нема чега да се стиди, а пре свега не своје прошлости, што имају други.

„Немојте да готово све у окружењу подсећамо на нацистичку прошлост и Сила осовина у Првом светском рату, и свим другим стварима после тога. Ми само хоћемо мир и стабилност, никога не дирамо“, подвукао је председник Србије.

Вучић је указао да овакво понашање говори само колика нервоза постоји код многих који виде да Србија, по њиховим аршинима, није довољно слаба и мала, унижена и понижена.

„Тај филм нећете гледати“, подвукао је Вучић, додајући да га интересује шта ће страни пријатељи да кажу на хапшења на Косову, као и понашање Хрватске.

„Чекаћу целу ноћ наше пријатеље да видим има ли још неки који има нешто Србији да каже, а поноси се неком својом усташком прошлошћу“, нагласио је он.

Казао је и да је био мета напада Хрватске само зато што је деци рекао да навијају за веће клубове, као што су Црвена Звезда или Партизан.

„Зар Звезда или Партизан нису велики клубови, већи од Динама или других хрватских клубова. Јер треба да буде забрањено деци да навијају за веће или српске клубове. Од тога су направили тему, али нису од усташких знакова у Јасеновцу“, рекао је Вучић.

Каже да је тиме починио „страшан злочин, и да чека да га због тога позову у Хаг“.

„Мој највећи злочин је био што сам рекао да ће, осим колача, добити књиге јер читају ћирилицу“, подвукао је Вучић.

Председник Србије је најавио да ће држава посебно улагати у заштиту ћириличног писма, српског идентитета и борити се на миран начин у њиховом очувању свуда.

„Тиме што ће мене да вређају неће ме спречити у томе. По свим међународно правним актима имамо право на то“, закључио је Вучић.

O хапшењу у Мушутишту: Ово је застрашивање

Вучић је рекао новинарима да је ово хапшење порука сваком Србину да не покуша да обиђе своје огњиште, а камоли да дође да на њему живи.

Председник је истакао да је хапшење Богдана Митровића било брутално хапшење пред камерама, „као да су хапсили Рамуша Харадинаја или његовог брата Даута“.

Указао је да су ухапсили човека који је ишао у цркву са женом и ћерком, те да не постоји никакав показатељ да је било шта лоше урадио.

„Проверили смо по нашим архивама, нашим службама безбедности шта знамо о њему и да ли је починио нешто. Нема показатеља да је било шта лоше урадио“, подвукао је Вучић, наводећи и да је Митровић резервиста.

Председник је истакао да је то последица тајних оптужница које су дозвољене против Срба.

„То је последица политике у којој је дозвољено да учините све што можете против Срба, а када само кажемо да нам се не допада, онда у Србији одмах имате армију људи који покрену арсенал наоружања, говорећи да сте против мира и стабилности“, нагласио је председник у Лесковцу, где је присуствовао отварању „Роштиљијаде“.

Председник Србије је рекао да ће у четвртак отпутовати у Брисел, јер не види други начин да се ствари решавају сем разговором, али је упитао како тај разговор да буде нормалан после овога што се догодило.

„Ухапсе човека од 74 године. Појави се 20 јунака под пуном ратном опремом, који су страшно храбри и Србија треба да каже ‘баш лепо сте урадили’.

Разговараћемо у четвртак јер је мој посао да бринем о будућности грађана, али и Митровићу. Болеће их глава од наших питања, шта ће да раде и како мисле да то ураде“, најавио је Вучић.

„Никада ме неће победити, сам ћу да одем“

Председник Србије је, одговарајући на питање да се наставља кампања вређања председника и његове породице и констатацију новинарке да је јасно да су у питању његови политички противници, рекао да „лудило нема границе“.

„Они ваљда полазе од себе, знају шта би они радили, знају како су рекетирали и како су крали, они полазе од тога да би то и неки други радили“, рекао је Вучић у Лесковцу.

Председник их је оптужио да су то радили од почетка и да је „све једна лаж сустизала другу“.

„Прво су причали да ми је брат купио (ресторан) ‘Франш’, па се испоставило да су лагали, па како је рекетирао неког Чакања, кога никада у животу није видео, што је рекао и тај човек и неки други“, рекао је Вучић поводом оптужби да је његов брат рекетирао угледног суботичког бизнисмена и власника ресторана „Бош“ Лајоша Чакања.

Председник је подсетио да чак и када је његов брат пребијен, „поједини медији су, уз подршку појединих политичара, правили криминалца од жртве“.

Вучић закључује да је то зато што не могу да га победе.

„И као што сам вам рекао и обећао, никада ме неће победити, сам ћу да одем“, рекао је Вучић.

Осврнуо се и на „прашину“ која се подигла због иницијативе министра одбране Александра Вулина да се његове фотографије постављају у објекте Војске Србије.

„Ја их не желим и нисам желео, једино мојих фотографија нема ни у Председништву ни у ДКП-овима (дипломатско-конзуларним представништвима), као што је било свих других, а тад им те нису сметале. Али да не брину, мени сметају више него што сметају овим душебрижницима“, поручио је Вучић.

RTS.RS! Izvor vesti

Можда ти се свиди

Оставите коментар