Почетна » Вучић о инциденту у Вашингтону: „Питао сам их ко је тај Вучић и кога је убио“

Вучић о инциденту у Вашингтону: „Питао сам их ко је тај Вучић и кога је убио“

од admin
0 коментар

Премијер Александар Вучић изјавио је данас да су кампању против њега за време посете Вашингтону организовали поједини тајкуни и то зато што ни њима, нити било коме другом не дозвољава да рекетирају ни Србију, ни њега лично.

Вучић је, гостујући на ТВ Пинк, рекао да је америчком потпредседнику Џозефу Бајдену послато писмо групе конгресмена, које, међутим, нису они ни писали, нити иза тога стоји такозвани босански кокус у Конгресу, нити људи из Босне и Херцеговине, већ из Србије.

То су они којима не дозвољавам да рекетирају државу, рекао је премијер. Како је рекао, о томе је разговарао и са Бајденом и са другим саговорницима у САД.

Разговарали смо о томе да су поједини тајкуни тражили да ми се укаже да против њих не могу да се воде судски процеси, па су очекивали да ће то бити указано из врха САД.
Премијер је навео да је на то указао да у Србији постоје закони, да се ти закони поштују и да ће тако бити и убудуће.

Он је додао да је организован и напад на њега испред Брукингс универзитета, где је било неколико људи који су држали транспарент „Вучић убица“, да им је пришао и питао ко је тај Вучић и кога је убио, а да они нису умели да му кажу.

„Цело то питање је покренуто, јер нисам дозволио неким људима да ме рекетирају“, додао је премијер.

Како је објаснио, то је потекло из чињенице да су неки хтели да граде ветропаркове у Србији када није постојала законска регулатива о томе и то са идејом да би цена те струје била три пута већа од тржишне.

Вучић је рекао да је у то умешана једна америчка компанија и родјака једног нашег министра, који су хтели да добију тај посао по сваку цену.

„Нисам никоме хтео да дозволим да рекетира, а онда сам дочекао да ме сачекају људи који не знају ни како изгледам“ рекао је Вучић који је додао и да је на своју рекацију на појављивање тих људи добио аплауз.

„Тих напада биће све више и биће их зато што не пристајем да будем рекетиран, ни држава Србија, ни ја на било који начин и никоме то нећу да дозволим. Не дам да бацамо новац Србије“, рекао је Вучић и додао да од тога неће одустати без обзира на све уцене и све лаžи о његовој породици.

Он је рекао да они који се тиме баве увек бране његове коалиционе партнере или неке у опозицији, а истовремено – не постоји прљавштина, коју о њему неће да измисле о његовој породици.

„Много знам о томе ко је крао у нашој земљи, знам и да им је проблем што не крадем и нећу да крадем – зивим за успех и за боље Србије – то је моја храна и мој живот – то је снага коју имам и зато не дам да ме не рекетирате“, поручио је Вучић.

Тањуг/Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар