Почетна » Вучић о РИК-у: То се дешава на апсолутно свим изборима, ја учествујем од 1993.

Вучић о РИК-у: То се дешава на апсолутно свим изборима, ја учествујем од 1993.

од Жиг Инфо
0 коментар

Републичка изборна комисија (РИК) није у недељу увече саопштила прелиминарну излазност на председничким и ванредним парламентарним изборима одржаним данас у Србији. На констатацију да се РИК повукла, и на питање Н1 да ли се осећа као председник РИК, с обзиром на то да као лидер странке саопштава резултате, Вучић је рекао да се то увек дешава, на апсолутно свим изборима.

Вучић каже да СНС има свој штаб и да се на озбиљан начин баве политиком, са људима који раде професионално и да ће те резултате који су они саопштили приказати сви.

„РИК по закону има 96 сати времена. Зашто се њима не жури, зашто господа неће да раде у 11 увече или у поноћ, а ми хоћемо или морамо, то је нешто сасвим друго. Али они ће у складу са законом изаћи са резултатима“ Он је навео да се увек то дешава на „апсолутно свим изборима“. „Ја учествујем од 1993. и увек се на исти начин изборне комисије понашају“, навео је Вучић, обраћајући се у изборном штабу.

На опажање репортерке Н1 да је у предизборној кампањи излазио из фиржидера, а на питање да ли га је срамота с обзиром на то да људи једва склапају крај с крајем, рекао је да људи најбоље знају ко је за њих радио. Сви ти људи најбоље знају колико смо урадили да би били мање сиромашни него што су били јуче, рекао је Вучић и додао да је „стопа незапослености најмања у региону“.

Вучић је рекао да је поносан на чињеницу да је успео да уради „нешто што нико у Србији никад није успео“, наводећи да је у првом кругу освоји по око 2.245.000 гласова.

На питање од када је то најбољи, како је рекао, с обзиром на то да је Слободан Милошевић имао два и по милиона или три милиона, он каже да је Милошевић имао на милион и по људи више.

Н1 Београд

Можда ти се свиди

Оставите коментар