Почетна » Вучић о СЛИЦИ СА МАЛИМ ЗЛАТАНОМ: А шта би било да сам рекао да нећу да се сликам

Вучић о СЛИЦИ СА МАЛИМ ЗЛАТАНОМ: А шта би било да сам рекао да нећу да се сликам

од admin
0 коментар

 

Та фотографија изазвала је буру опречних реаговања на друштвеним мрежама, а Вучић је, у јутарњем програму Прва ТВ одговорио на те критике:
 
– Поштовао сам оно што су ми рекли, стварио сам оне ципеле, маску, нисам ушао ни у једну собу, махао сам само деци… То је толико потресно, само да видите те мајке како се боре за своју децу… Да сте од камена створени, морате да заплачете, оне су са њима 24 сата и боре се да им дете оздрави… Неко чека коштану срж, некоме не успе из првог пута… А наравно да је професор Симић сендвичар, сваки пристојан човек у овој земљи је сендвичар…
 

– Прођем ја поред његове собе и знам да дечачићи у том узрасту воле да показују мишиће и он ми покаже и ја му кажем колико си јак. Онда излази мајка и замоли ме да се сликам. Она није имала маску, а ја сам имао на себи све што је потребно. И како да одбијем мајку која хоће да се сликам са њеним дететом…? Замислите на шта би тек личиле друштвене мреже да се нисам сликао – испричао је Вучић.
 
Како каже, рекли би да је „право ђубре“, да није видео да ту има пуно поена па да се зато није сликао, или зато што се дечак зове Златан, или због имена његове мајке
Вучић каже да је пољубио дете и загрлио га, надајући се само да ће њему или некој другој деци то што ради некад у будућности моћи да помогне.
 
Вучић је говорећи о посети Институту за мајку и дете која је изазвала велико интересовање и велики број опречних комената, нагласио колико ће милиона евра бити уложено у нове стерилне собе, нова одељења…
 
НУРДОР: Заштита здравље деце је приоритет свима
 
Мисија НУРДОР-а поздравила је одлуку државе да уложи 263 милиона динара из јавних средстава у реконструкцију стерилног блока на хемато-онколошком одељењу Института за здравствену заштиту мајке и детета „Др Вукан Чупић“.
 
– Користимо прилику да подсетимо да је НУРДОР у протеклих неколико месеци отворио ново одељење педијатријске хемато-онкологије у Нишу у вредности више од 100 милиона динара, које су донирали грађани Србије. Верујемо да је овакав заједнички допринос државе и удружења попут НУРДОР-а неизмерно важан за унапређење услова лечења деце и рада медицинског особља у Србији – навели су.
 
Додали су и да сматрају својом обавезом да скренемо пажњу и упозоре на сваку ситуацију у којој се не води рачуна о овим условима и угрожава живот деце оболеле од малигних болести.
 
– Посете свим одељењима дечје хемато-онкологије су, услед епидемије, већ недељу дана најстроже забрањење. На одељења у посету не могу отићи најближа породица, психолози, социјални радници, дакле особе чија је улога важна у процесу лечења. Разлози за ово су и више него оправдани, с обзиром да су деца оболела од рака веома ослабљеног имунитета и да би и најмањи контакт са било каквим вирусом могао бити ризичан до мере да угрози живот малих пацијената. Сматрамо апсолутно недопустивим да се ова правила занемарују из било којих разлога.
 
Како наводе, улазак на одељење педијатријске хемато-онкологије у време када је то строго забрањено, у собе пацијената, од стране више особа без било какве адекватне заштите, без маске и са отвореним контактом – дакле мимо свих медицинских стандарда – директно угрожава живот деце која се лече.

Можда ти се свиди

Оставите коментар