Почетна » Вучић одбранио Аћиф-ефендију?

Вучић одбранио Аћиф-ефендију?

од admin
0 коментар

Приликом прекјучерашње посете Новом Пазару председника Владе Србије Александра Вучића новинари су подсетили да се пре две и по године, тада као први потпредседник Владе, озбиљно љутио што су челници Бошњачког националног већа (БНВ) у центру града поставили таблу Аћифу Хаџиахметовићу, познатијем као Аћиф-ефендија и да је тада тражио да се табла уклони, што до данашњег дана није учињено.

– Ја не мислим да је то тада било смислено, добро и паметно, али, моја је обавеза да утичем на то да људи овде живе у миру и да се ни на који начин не провоцира нови сукоб. Моје мишљење је о томе јасно, као и Расима Љајића. Ја желим да у Новом Пазару, Тутину, Сјеници и осталим местима имамо људе који поштују државу, који је осећају као своју и која поштује њих. Кад се овим послом бавите онда у том смислу и доносите одлуке – рекао је премијер.

Постављању табле Аћиф-ефендији, градоначелнику Новог Пазара током Другог светског рата и стрељаном ратном злочинцу осим челника БНВ-а приуствовао је тадашњи министар у Влади Србије Сулејман Угљанин. У БНВ-у истичу да Аћиф није злочинац, да је само бранио Бошњаке и да су покренули поступак за његову судску рехабилитацију.

 

(vesti)

Можда ти се свиди

Оставите коментар