Почетна » Вучић открио да је у децембру молио Несторовића да формирају Владу

Вучић открио да је у децембру молио Несторовића да формирају Владу

од Други Пишу
0 коментар

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да Резолуција 1244 говори о територијалном интегритету СРЈ и његовом правном наследнику што је Република Србија, али да странци из те резолуције узимају само оно што им се свиђа. Он је у интервјуу за „Дневни аваз“ говори и о резултатима локалних избора у Србији и открио да је после избора 17. децембра молио људе са листе Бранимира Несторовићеву да не губе време и да формирају владу, али и да је упозорио опозицију да ће изгубити са још убедљивијом разликом. Јер, „он има истраживања“.

„Свиђа им се у Резолуцији 1244 да могу да пошаљу НАТО трупе на Косово, али им се не свиђа да Србија пошаље до хиљаду својих војника и полицајаца. Па овде важи, а ово друго што треба за Србију да важи, не важи.

Тим горе по споразум, не свиђа нам се и може нам се. Много смо јаки и нећемо да вас пустимо. Кога брига за резолуцију?“, рекао је Вучић у интервјуу за сарајевски „Дневни аваз“.

Како је рекао, КФОР ће сваки пут да се позове на Резолуцију 1244, Бриселски споразум и Србија мора све да испуни од правосуђа до полиције на северу, али Заједница српских општина не може, јер можда није у складу са Уставом Косова.

„А ово ваљда јесте у складу са Уставом Србије. А ми добрим делом имамо рат у Украјини данас због тога што су се тако тумачили и Мински договори и све друго. Е супер је, једно ћу да потпишем, а друго ћу да радим“, констатовао је Вучић.

На питање новинара да прокоментарише убедљиву изборну победу листе око СНС на локалним изборима у Србији, Вучић је рекао да протести узимају огромну енергију, али да не говоре о томе што је стварно расположење људи.

Он је истакао да је после избора 17. децембра молио Несторовићеву листу да не губе време и да формирају владу и да је упозорио опозицију да ће изгубити са још убедљивијом разликом.

„Јер ја имам истраживања, радим то, бавим се тиме. Не, не, победићемо, говорили су. Изашли смо на изборе, у Новом Саду су се сви ујединили. Нема ко није изашао на изборе. Изгубили су никада убедљивије. Дакле, просто људи негде цене рад, као што вас казне негде, где нисте довољно тога урадили и где нисте довољно бриге показали. И ту бригу о људима мораћемо да показујемо много више у неким деловима Србије“, рекао је Вучић.

Он је посебно нагласио, како је рекао, идиотске упаде представника опозиције у кол центре СНС.

„Што је проблем с кол центрима? У свакој земљи се они подразумевају. Ја им кажем људи, па ми имамо стотине кол центара. Не један, два или три, стотине. Озбиљно организована политичка организација, хоће да изведе људе за које је сигурна, да гласају за њу. Шта је проблем? Нешто противзаконито? Уместо да се бавите собом, уместо да решавате своје проблеме, ви увек тражите неке скандале. И на крају су људи то видели и препознали“, рекао је Вучић.

Како је оценио, заједничко опозицији на Балкану је то да увек сматра да јој је време да преузме власт.

„Ево сад ћу, следећи избори су моји. То је, знате као сада када су играли Дортмунд-Реал? Реал је 14 пута освојио, неће 15. и сад ћемо ми да победимо Реал. Нећеш, победиће Реал 15. пут. И следеће године као, па неће Реал 16. пут да нас победи. Можда и хоће“, навео је Вучић.

На питање новинара како је могуће да у „диктаторском режиму има толико протеста, пиштаљки и вувузела“, Вучић је одговорио да је он диктатор, а сви други су паметни и добри и да нема проблем са тим.

„Ту су овде сваки дан. Трче около, пуштају звучнике. Како они пређу на једну страну, ја на другу, у неку другу канцеларију да бих могао нормално састанак да одржим, али то вам је посао, то је живот“, рекао је он.

Вучић сматра и да постоје двоструки аршини за Србију и за ЕУ.

Навео је пример напада на потпредседника Странке слободе и правде Борка Стефановића и да је нападач оправдано ухапшен, јер је напад на Стефановића за сваку осуду, али да је, с друге стране, како је рекао, у ЕУ седморо њих избодено ножем током кампање за европске изборе, а да ОДИХР није изашао са никаквим саопштењем којим осуђује насиље.

„Ако можемо, мало да се иживљавамо над Србијом, посебно над Вучићем, пошто је он непослушан, он би да глуми независног и слободног, а код нас независни и слободни не смеју лепо да прођу, тако да удри мало по њима…И немам проблем са тим, само што мислим да је то све већи њихов проблем, јер људи нису ни глуви, ни слепи, ни у Европи, нити било где друго, да такве ствари не виде“, поручио је Вучић.

С друге стране, како је рекао, не знам шта бисмо радили да сваког дана немамо 50 протеста на све могуће стране.

„Има једна занимљивост која нам је иста у Београду, Сарајеву, Скопљу… Ко год да држи протест, којим год поводом, увек сви морају да буду за тог што протестује. И није важно да ли тај нешто лаже, петља, да ли је у праву или није, колико пара тражи од државе, увек је то неправда, држава нека то плати“, рекао је Вучић.

Foto: N1

Тањуг/Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар