Почетна » Вучић: Овакве резултате нисмо имали од Другог светског рата

Вучић: Овакве резултате нисмо имали од Другог светског рата

од admin
0 коментар

Србија ће ове године покушати да буде у прве три државе у Европи са растом БДП-а, рекао је мандатар за састав нове Владе Александар Вучић.

То је велика вест, и нисмо успели то захваљујући генијалној влади, већ грађанима, рекао је он на конференцији за новинаре одржаној после састанка са председником РС Милорадом Додиком.

„То су резултати које Србија није имала од Другог светског рата па овамо, 2016/ 2017. ће бити то… Нико на свету не може да ме демантује, јер су то мерљиве ствари“, навео је.

Људи ће тада осетити бољитак, али нећемо угрозити наше јавне финансије, истакао је. Важна нам је стабилност, захвалан сам председнику Додику што су увек имали и интерес Србије на уму у својим поступцима, додао је.

Одговарајући на питање шта Србија може да предузме по питању истраге ЕК о цени челика, Вучић је рекао да је „аргументација на нашој страни“.

Имамо озбиљну аргументацију, радићемо са кинеским адвокатима који раде у Бриселу, аргументација је чиста, додао је. „Мислим да немамо великих проблема, што се антидапинга тиче, мислим да је сва аргументација на нашој страни“, навео је.

Он је истакао да је остварена победа што се тиче броја путника на лету Ер Србије за Њујорк.

Додао је и да се нада да ће, после Њујорка, ускоро бити уведен директан лет из Београда за Пекинг.
„Чуваћемо односе са Русијом“

Говорећи о разговору са известиоцем Европског парламента Дејвидом Мекалистером, рекао је да је то био добар и коректан састанак. „Ја сам говорио шта Србија мисли, кад буде постојало нешто ново о чему Србија треба да се изјасни, Србија ће се узјаснити“, навео је Вучић. Чуваћемо односе са Русијом, додао је.

„Очекујем да 18. јула отворимо поглавља 23 и 24 , добро је да се тог дана у Бриселу састанемо и са америчким државним секретаром Џоном Керијем и ту прилику нећемо да пропустимо, а после тога следи наставак дијалога с Приштином и много тога још треба да се уради“, навео је.

Вучић рекао и да двојица затвореника који су из америчке базе Гвантанамо пребачени у Србију, не представљају никаву опасност по националну и безбедност грађана. Он рекао да та двојица затвореника „и када би хтели, не би могли ништа да ураде јер су добро чувани“, да су под сталним надзором наших органа и да су на то и пристали.

 

(n1/tanjug)

Можда ти се свиди

Оставите коментар