Почетна » Вучић: Пензије ће бити повећане пре краја године

Вучић: Пензије ће бити повећане пре краја године

од admin
0 коментар

Премијер Србије Александар Вучић отворио је данас „Сајам за треће доба 55+“ и поручио да ће пре краја године пензије бити повећане, те да ће пензионери у годинама пред нама живети пристојно.

„Знате да тешко дајем обећања, али повећаћемо пензије, живећете нешто лакше него данас“, рекао је Вучић и додао да је уверен да ће пензионери у годинама пред нама моћи да живе пристојно, не богато, али да ће моћи да помогну својој деци и унучицима.

Од владе ће, рекао је, наилазити на поштовање због онога што су некад радили, што раде данас, што воле Србију и што сви од њих могу много да науче.

Вучић је рекао да влада осећа огромну захвалност према пензионерима јер су подржали тешке мере не мислећи на себе, већ на будуће генерације.

„Кад се доносе тешске мере и кад није лако ви сте ти од којих моземо да видимо како вам није тешко и кад треба да разумете, кад се жрвтујете за генерације које долазе, ви никад не кукате, добро знате шта је држава и волео бих кад бисмо и ми то могли да научимо од вас“, рекао је Вучић.

Вучић је рекао да ће се држава постарати да поврати стари сјај бар у делу онога што су пензионери направили у претходном периоду.

Ове године ће, каже, први пут бити повећан број пензионера који ће о трошку државе ићи у бање, те да ће их бити 11.500, као и да ће до краја године бити изграђени дневни клубови за пензионере у Раковици, Звездари и Земуну.

„Никад нећу заборавити време кад није било тако лако или није се видео излаз тако близу као што се данас види, а кад сте ви без резерве то умели да подржите зато што нисте били себични и мислили на себе већ на оне који долазе после вас“, рекао је Вучић.

Отварању Сајма је присуствовао и министар рада, запошљавања, борачких и социјалних питања Александар Вулин и градоначелник Београда Синиша Мали.

Мали је нагласио да је ово јединствена манифестација у региону.

– Слушаћемо ваш глас и радити у складу са вашим потребама – истакао је Мали и подсетио да је недавно отворен клуб за старије у насељу Милева Марић Ајнштајн.

Сајам се одржава други пут у организацији специјализованог магазина „Пензија“, уз подршку Геронтолошког центра Београд.

На сајму ће се представити државне и градске институције, удружења, медицинске установе, домаће и стране компаније које пружају услуге старијима и промовишу активно старење на пољу здравља, исхране, рекреације, дружења и забаве.

Током два дана сајма, посетиоци ће моћи да провере своје здравствено стање и сазнају тајне правилне исхране, да учествују у забавним радионицама и наградним играма, освоје вредне поклоне и попусте, уз културни и едукативни програм.

Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар