Почетна » Вучић почео да оцењује министре

Вучић почео да оцењује министре

од admin
0 коментар

Чланови кабинета већ достављају премијеру детаљне извештаје о једногодишњем раду. Следи анализa учинка, па одлука о реконструкцији

ЧЛАНОВИ српске владе почели су да достављају премијеру Александру Вучићу извештаје о годишњем раду, који ће утицати и на предстојећу реконструкцију министарског тима – сазнају „Новости“.

Према нашим информацијама, већина писаних рапорта већ се налази у Вучићевом кабинету, а средина априла је крајњи рок да сви министри поднесу таксативно набројане резултате у својим ресорима, као и планове за наредни период.

На основу тих документованих анализа рада, али и политичких и стратешких процена, премијер ће после 15. априла донети коначну одлуку о кадровским рокадама у Немањиној 11.

Потпредседница Владе и министар инфраструктуре, саобраћаја и грађевине Зорана Михајловић потврдила је за „Новости“ да је детаљан извештај предала свом шефу:

– Све податке смо доставили још пре две недеље. Искрено, могла бих да додам још корисних ствари, почевши и од неформалне регионалне министарске конференције која је одржана у Приштини.

Вицепремијер и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић поднео је правовремено свој годишњи салдо:

– Доставили смо одавно по три најважније ствари које су урађене у сваком сектору. Такође, упознали смо премијера и с тиме шта све планирамо да урадимо до краја године.

Извештај је доставила и Јадранка Јоксимовић, која је у Влади задужена за европске интеграције. Србија је у уторак, у року, завршила комплетан процес скрининга за свих 35 поглавља, а у извештају о раду ресора који води министарка Јоксимовић, између осталог, побројане су интензивне међународне активности, рад на изради акционих планова, програмирање ИПА…

И у кабинету потпредседнице Владе и министарке државне управе и локалне самоуправе Кори Удовички потврђено нам је да је премијеру достављен преглед свега што је рађено у последњих годину дана. Када Вучић буде оцењивао како је ко обавио задатке из својих ресора, Удовички може да рачуна и на то да је њено министарство добилo похвале у извештају Европске комисије о напретку Србије ка ЕУ.

УЗБУЊИВАЧ ПЛУС СЕЛАКОВИЋУ

У извештају Министарства правде апострофиране су три ствари као кључне у раду овог ресора у претходном периоду.

Што се тиче инфраструктуре, то је отварање зграде суда на Новом Београду, у здању некадашњег „Аероинжењеринга“. У питању је први суд који је у Србији отворен после четири деценије. Друга кључна ствар је доношење Закона о заштити узбуњивача, по чему је Србија пионир у региону, а трећа је израда Стратегије финансијских истрага, чије се усвајање очекује у априлу.

Е. В. Н.    Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар