Почетна » Вучић: Померићемо скуп у Новом Саду на четвртак, паметнији попушта

Вучић: Померићемо скуп у Новом Саду на четвртак, паметнији попушта

од admin
0 коментар

 

„Наш народ каже: ‘Паметнији попушта’. Нема проблема, ми ћемо (да се окупимо) у четвртак, мислим у 18 сати. Тада ваљда тамо неће бити присталица ‘1 од 600’, па ћемо моћи да разговарамо са народом“, рекао је Вучић новинарима у Савамали.

Он је, на питање о најавама опозиције да ће радикализовати протесте, рекао да држава неће дозволити никакву радикализацију и оценио да је управо због таквог понашања опозиције интересовање за протесте медју градјанима значајно опало.

„Имали сте 110 људи у Зрењанину. У Сомбору 95 а у свим осталим градовима јуче испод 60 људи“, рекао је Вучић и позвао градјане да не учествују у насиљу и незаконитим активностима.

Вучић је навео да није утицао на државне органе да спречавају протесте и активности опозиције, јер „није ни тужилац ни полиција“, али да сматра да је несигурност ушла у многе домове у Србији, због чега је његова молба институцијама била „начелне природе“.

„Не можемо да допустимо да неки буду неједнаки пред законом и да насилници не буду кажњени. Ја сам само апеловао да закон за све буде исти и да важи за све“, рекао је он.

Говорећи о томе што су у четвртак испред Старог двора жене из Српске напредне странке изашле пред опозицију, Вучић је рекао да су га запрепастили такви коментари и покушаји да се тако оправда насиље и додао да њих тамо нико није послао већ су биле тамо на унапред пријављеном и организованом скупу.

„А шта је ту радио Бошко Обрадовић? Он нема никакве везе са Скупштином града Београда па ни са Београдом и ни са ким од тих људи“, рекао је Вучић и додао да ће држава умети да заштити новинаре од физичког насиља.

Одговарајући на критике дела јавности да радови у центру Београда угрожавају саобраћај у главном граду и да се изводе неплански, Вучић је рекао да то није тачно и да је јавна расправа о томе водјена годинама, „а можда чак и деценијама“.

„Трг Републике ће изгледати величанствено. Музеј мора да добије неупоредиво боље осветљење и позориште ћемо коначно да средимо, а треба да се заврши и расправа о томе где ће бити филхармонија или опера. Уз подршку приватника који су направили лепе хотелске просторе, Београд ће бити још лепше место“, рекао је он.

Вучић је додао да већи број пешачких зона значи и чистији ваздух за људе који ту живе а да ће њихови проблеми са паркинг простором бити решавани у будућности изградњом подземних гаража.

„Гондола ће бити највећа туристичка атракција у Београду. То доприноси и драматично већем броју туриста од Будимпеште до Дубровника. Драматично ће увећати приходе града и биће права атракција“, рекао је он.

Бета/данас

Можда ти се свиди

Оставите коментар