Почетна » ВУЧИЋ ПОНОСАН НА СИНА Није уписао факултет, биће радник

ВУЧИЋ ПОНОСАН НА СИНА Није уписао факултет, биће радник

од admin
0 коментар

Вучић је поручио да је за српску привреду веома битно дуално образовање, јер се предузетнички дух стиче већ код тинејџера.

Он је данас у Арандјеловцу рекао да фабрикама у Србији недостају радници у производњи и да је то највећи проблем.

“Фабрике не могу да нађу људе који хоће да раде у производњи”, приметио је Вучић, додајући да је то случај и у Бекаменту.

Сви би, према његовим речима да се запосле, али нико неће да ради у производњи, јер нисмо тако децу васпитали.

С тим у вези је изразио очекивање да ће његов син, пошто није уписао факултет, постати радник, додајући да верује да ће у томе бити успешан.

Замолио је медије да, када стручњаци из Швајцарске буду дошли у Србију да представе свој модел дуалног образовања, пренесу све предности тог система.

Поновио је да се дуалним образовањем подстиче предузетнички дух у тинејџерском добу, те да се на тај начин спречава да се изгуби цела генерација.

За реализацију дуалног образовања, како је додао, потребно је много компанија које су заинтересоване, али и храбар министар просвете, који ће се супроставити сваком питању које ће да уследи на опаску: да ли нешто сме или може да издржи.

Констатовао је да ће у наредбном периоду министарства просвете, пољопривреде и здравља бити кључна, што, како је приметио, до сада није био слуцај у Србији, јер су се у та министарстрва постављали партијски људи.

Данас, како је нагласио, морамо да радимо на реформама у просвети, како би привреда била најуспешнија.

Србија, подсетио је, даје највеће подстицаје у Европи, а тренутно влада ради посебно на подстицању старт-апова, како би се становништво нмавело да размишља о оснивању сопствених компанија.

 

(тањуг)

Можда ти се свиди

Оставите коментар