Почетна » Вучић после састанка с патријархом: Србији од септембра предстоји „можда најтеже време“ од 1944. године

Вучић после састанка с патријархом: Србији од септембра предстоји „можда најтеже време“ од 1944. године

од admin
0 коментар

Председник Србије Александар Вучић оценио је да се Србија налази у „много тежој ситуацији него што то данас изгледа“ и упозорио да од септембра глобално следи „можда најтеже време“ од 1944. године.

Вучић је на почетку састанка са патријархом српским Порфиријем и епископима Српске православне цркве (СПЦ), који учествују на Светом Архијерејском Сабору СПЦ, оценио да се над Србијом надвијају „озбиљни градоносни облаци“.

„И данас и претходних дана смо имали састанке који се тичу наших припрема за зиму. Грађани подразумевају да ће увек бити струје, гаса, грејања али то ће бити тешко остварити, можда теже него икада. Ми вршимо припреме да урадимо све што можемо али је на глобалном плану стање теже него уочи Другог светског рата или током самог рата“, навео је Вучић.

Посебно је поздравио епископа рашко-призренског Теодосија за кога је рекао да долази са „свете српске земље“ и упозорио да ће бити „све теже сачувати наше интересе на Косову и Метохији“.

 

„Од када је председник Владимир Путин рекао на чему у формално-правном смислу заснива упад у Украјину, све западне силе убрзано раде на томе реше косовски чвор. То чујем буквално на сваком месту у западном свету“, казао је председник Србије.

Поновио је да је Србија под „огромним притиском“ јер је једина земља у Европи која у овом тренутку није увела санкције Русији.

„То нам прави проблеме који ће бити све већи. У условима до сада невиђене хистерије, где бруталне претње постају језик свакодневице и где нико никога не жели да чује, наше је да покушамо да сачувамо своју земљи и народ, да сачувамо мир и живот у Србији. Зато ће нам од септембра саборност бити потребнија него икад“, навео је Вучић.

Бета/Данас

Можда ти се свиди

Оставите коментар