Почетна » Вучић: Постоји могућност за повеђање пензија и плата

Вучић: Постоји могућност за повеђање пензија и плата

од admin
0 коментар

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је данас да постоји могућност да се плате и пензије повећају у овој години. Вучић се данас састао и са шефом Мисије ОЕБС у Србији Петером Буркхардом

БЕОГРАД – Премијер Србије Александар Вучић изјавио је данас да постоји могућност да се плате и пензије повећају у овој години.

„Ми смо предвидели са ММФ-ом кад смо улазили у тешке мере буџетски дефицит од 55 милијарди за први квартал“, подсетио је Вучић и додао да он неће прећи 27 милијарди, што је двоструко боље од оног што се очекивало.

Упркос чињеници да је март најтежи месец, јер се плаћа 30 одсто више камата за дугове из претходног периода који су узимани по високим стопама, дефицит неће прећи 27 милијарди.

„То нас доводи до тога да смо сви заједно успели, желим да се захвалим пениознерима и радницима у јавном и приватном сектору“, рекао је Вучић на конференцији за новинаре у Београду.

Вучић је прецизирао да Србија бележи раст потрошње, а не пад као што, како је истакао, неки лажно покушају да прикажу, расте наплата акциза…

„Ово су први знаци опоравка српске економије“, нагласио је премијер. Уколико будемо успешни у другом и трећем кварталу разговараћемо са ММФ о повећању плата и пензија, закључио је Вучић.

САСТАНАК СА ШЕФОМ МИСИЈЕ ОЕБС

Председник Владе Србије Александар Вучић оценио је данас у разговору са шефом Мисије ОЕБС у Србији Петером Буркхардом да је сарадња са мисијом на највишем нивоу и да је међународна заједница позитивно оценила досадашње председавање Србије ОЕБС.

“Наставићемо са том праксом. Спремни смо да унапредимо сарадњу на свим нивоима и да пружимо подршку ОЕБС по свим питањима“, истакао је Вучић.

У саопштењу владине Канцеларије за сарадњу с медијима се наводи да је Буркхард подсетио да је мисија ОЕБС у Србији већ 15 година са циљем да подржи демократске реформе.

“Имамо добре односе са свим министарствима и ту смо да вам помогнемо у процесу јачања институција“, изјавио је Буркхард.

View image on Twitter

Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар