Почетна » Вучић позвао посланике да подрже разрешење Гашића

Вучић позвао посланике да подрже разрешење Гашића

од admin
0 коментар

Посланици Скупштине Србије почели су данас седницу на којој треба да размотре предлог за разрешење министра одбране Братислава Гашића, скоро два месеца од најаве да ће бити смењен

БЕОГРАД- Преседник Владе Србије Александар Вучић позвао је данас посланике Скупштине Србије да подрже његов предлог о разрешењу министра одбране Братислава Гашића.

„Од вас тражим и рачунам да разумете разлоге за мој предлог управо због учтивости, моралности, поштења и поштовања које морамо да укажемо другим људима“, рекао је Вучић у Скупштини Србије.

Он је навео да свако ко жени каже да клекне, тера је у сигурну кућу, чак и ако није имао такву намеру.

„Знам сигурно да је Гашић није имао (такву намеру). Знам да Гашић себи не би пожелео да клечи, нити било којој жени, али Гашић је тако рекао и за то мора да сноси одговорност“, додао је Вучић.
Према његовим речима, резултати које је Гашић постигао као министар одбране су изузетни.

„Онај ко се покаје и ко се постидео, моћи ће једанпут да се понаша другачије“, оценио је Вучић.

Председник Владе је казао да је циљ разрешења Гашића боља Србја, а да је одлуку донео да би показао да је могуће да се Србија понаша озбиљније.

„Знате ли колико пута би до сада министар одбране Русије Сергеј Шојгу морао да поднесе оставку – не једанпут, не 10 пута, већ 31 пут. Никада му то нико није тражио, нити га је то питао“, казао је премијер.

Вучић је рекао да од пада хеликоптера Војске Србије када је погинуло седам особа направљена афера.

„Шта сте хтели, да кажете да је Гашић убица“, упитао је Вучић.

Премијер Србије је навео и да му је тешко да у странци коју води – Српској напредној странци пронађе бољег човека од Гашића.

„Мислим да је Гашић добар човек, вредан човек и добар домаћин“, казао је он.

Седници Скупштине Србије присуствује и министар одране Братислава Гашић.

Захтев за Гашићево разрешење упућен је Скупштини након што је упутио сексистичког коментара новинарки Телевизије Б92 Златији Лабовић.

Бета/Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар