Почетна » Вучић променио мишљење о повлачењу

Вучић променио мишљење о повлачењу

од admin
0 коментар

 

Вучић је у јулу 2017. године, приликом једног од бројних гостовања на телевизији Хепи, изјавио да ће се на конгресу СНС-а, почетком јануара 2019. године, повући са њеног чела и да ће тада предложити свог наследника. Он је том приликом констатовао да опозиција замишља да ће доћи на власт 2020. или 2021. године и оценио да се то неће десити, јер ће за председника СНС изабрати наследника који ће „правити добре резултате“.

Друга најава одласка са чела партије, коју су провладини таблоиди пренели уз наднаслове „Вучић преломио“, уследила је у фебруару 2018. године, у емисији „Ћирилица“ телевизије Хепи, када је поручио да ће на месту шефа СНС остати још највише годину дана, чиме ће скратити свој четворогодишњи мандат који је добио 2016. године. Он је тада казао да ће вођење странке препустити неком другом, јер не намерава да се кандидује за још један мандат.

– Председник сам СНС још неко време. Верујем да је то максимално још годину дана, до следећег конгреса, односно Скупштине СНС – казао је Вучић пре нешто више од годину дана, у емисији аутора и водитеља Миломира Марића.

Како је Данас већ писао, извесно је да напредњаци желе да Александар Вучић буде поново изабран за председника странке, па су се из врха поменуте партије могле чути поруке да је то добитна комбинација „не само за СНС већ и за Србију“.

Социолог Јово Бакић истиче да нимало није изненађен тиме што је председник Вучић после најава да се више неће кандидовати за првог човека СНС-а, ипак одлучио да то учини, јер је реч о, како оцењује, његовим уобичајеним „лудирањима“ и бацању пробних балона пред јавност.

– Данас тврди да избора сигурно неће бити на јесен, него или у јуну или следећег пролећа, а мени се некако чини да ће се на биралишта ићи баш на јесен. Другим речима, њему не треба ништа веровати. Он је човек који не може да говори истину. Вучић је оперисан од сваке истине – наглашава Бакић.

Његов колега, социолог Ђокица Јовановић, наводи да је простор у новинама мали да се наброји све што је Вучић обећавао од 2012. године досад, па је због тога, према његовом мишљењу, потпуно неважно шта он обећава. Он подсећа да је Вучић 2013. године говорио да ће поднети оставку уколико за шест месеци у земљи не буде боље, да се потом „бусао у груди“ како се неће кандидовати за председника, те да је поручивао да ће за 24 часа решити питање Савамале.

– Ја више ни не обраћам пажњу на то што Вучић обећава, јер је то губљење времена. Верујем да је то његова свакодневна тактика услед притисака незадовољних грађана, не само на протестима, већ уопште. Када изађете на улицу, стално срећете људе који су незадовољни због свега што се дешава, због стања у друштву као и стандардом. То незадовољство у земљи је опште место – указује Јовановић, уз закључак да, шта год да председник говори, деси се оно супротно.

Мада је завршетак избора у СНС, односно изборна скупштина, недавно најављен за септембар, припреме су увелико почеле, а самим тим и позиционирање напредњачких кадрова. План је да се избори најпре спроведу у окружним, општинским и градским одборима СНС. Потом следи делегирање представника на изборној скупштини, на којој ће бити биран председник, потпредседници, као и нови сазиви Главног и Извршног одбора.

Милош Д. Миљковић  Данас

Можда ти се свиди

Оставите коментар