Почетна » Вучић расписао ванредне парламентарне изборе: На биралишта идемо 17. децембра

Вучић расписао ванредне парламентарне изборе: На биралишта идемо 17. децембра

од Други Пишу
0 коментар

Председник Србије Александар Вучић донео је указ о распуштању Народне скупштине и расписао парламентарне изборе за 17. децембар.

„На основу члана 109. Устава Србије, на образложени предлог Владе од 30. октобра доносим указ о распуштању Народне скупштине. Доносим одлуку о расписивању избора за народне посланике за 17. децембар“, рекао је Вучић и додао:

„Желим вам срећне изборе, желим свим учесницима добар резултат у представљању својих идеја и циљева. Кампања је прилика да на цивилизован начин представимо грађанима различите идеје и програме, који треба да се такмиче, али да не угрозе наше националне интересе. Живела Србије, нека су вам срећни избори“, навео је Вучић.

Пре председника Србије и председник Народне скупштине расписао је локалне изборе за 17. децембар.

Вучић је прошле недеље најавио да ће данас расписати парламентарне изборе и поручио да су сви захтеви опозиције испуњени.

Поред тога истакао је да нових избора у Србији неће бити све до 2027. године, јер су пред оним ко буде победио тешки задаци.

„„Зашто мислим да су ти избори важни? За нас и људе је важно да онај који победи има чист мандат до 2027. године. Неће бити избора после до 2027. Сви избори су после тога, и председнички, и парламентарни, и сви. Мора да постоји један чист мандат за период који мора да нас доведе до тачке да нема повратка у прошлост. Имамо ЕКСПО, цела земља мора да се уједини око тога“, рекао је Вучић.

Foto:TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ

Данило Савић   Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар