Почетна » Вучић са представницима Дома лордова

Вучић са представницима Дома лордова

од admin
0 коментар

Председник је захвалио представницима Дома лордова на интересу за проблеме са којима се Западни Балкан суочава и истакао да је још много важних питања на европској агенди Србије, саопштено је из Кабинета председника Републике.

Вучић је изразио задовољство билатералним односима и нагласио да је Србија заинтересована за њихово даље унапређење и јачање, посебно у области економије и повећања британских инвестиција у Србији.

„Спремни смо за континуирано јачање политичког дијалога на високом и највишем нивоу“, рекао је председник Вучић и нагласио да очекује да Уједињено Краљевство покаже више разумевања за српске ставове у вези са Косовом и Метохијом.

Он је изразио захвалност што Уједињено Краљевство, упркос Брегзиту, изражава спремност да помогне Србији у процесу европских интеграција.

Представници Дома лордова Парламента Уједињеног Краљевства истакли су да њихова делегација борави у Србији ради прикупљања информација у циљу што боље формулације политике Уједињеног Краљевства према Западном Балкану након Брегзита и дефинисања модалитета активности Краљевства у правцу доприноса стабилности региона.

RTS.RS! Izvor vesti

Можда ти се свиди

Оставите коментар