Почетна » Вучић шаље министра на одвикавање од наркотика: Понош изнео шокантан детаљ

Вучић шаље министра на одвикавање од наркотика: Понош изнео шокантан детаљ

од Други Пишу
0 коментар

Оснивач покрета „СРЦЕ“ и председнички кандидат на недавно одржаним изборима, Здравко Понош, рекао је данас да шеф српске државе Александар Вучић једног министра неће поново именовати зато што га шаље на одвикавање од наркотика.

Обраћајући се шефу српске државе, Александру Вучићу, за ког је рекао да сноси одговорност због онога што му се догодило на граници, Понош је казао да председника Србије неће амнестирати ни то да неког од својих министара не постави поново у фотељу само зато што мора да га пошаље „на одвикавање од наркотика“.

“Не дирај ми породицу, ја твоју не дирам. То часни мушкарци не раде. Ти цмиздриш сваки пут кад ти неко помене пунолетног члана породице, а дозвољаваш да се ово ради грађанима Србије. Ко год је ово смислио од његових службеника или одлазаћих министара, његова одговорност је ту и некад ће неко за те ствари морати да одговара. Неће га (Александра Вучића прим. аут.) амнестирати чињеница да је одлучио овај пут да неког од тих министара не постави поново у министарску фотељу само зато што је морао да га пошаље на одвикавање од наркотика. Ни то што неког неће да постави на министарско место, јер је то највише што може да уради, јер неће да га пошаље у затвор, иако има довољно аргумената, јер би тај и њега могао да повуче у затвор. То није довољно, некад ће неко морати да одговара за ово”, рекао је он.

Понош је нагласио да га је читава ситуација мотивисала да настави да се бави политиком, уз напомену да ће се консултовати са правницима око даљих корака.

“Има ту елемената за обраћање Уставном суду. Оно што је сасвим очигледно то је да је политичка видљивост нашег покрета некога забринула. Ако је ово што су јуче урадили рефлексија на то – добро је да је тако и то је добар знак да смо на добром путу”, истакао је он.

На питање да ли је било контаката са полицијом након доласка у Србији, Понош је рекао да ни са ким није разговарао.

Подсетимо, Здравко Понош је јуче око 17 часова задржан са породицом на граничном прелазу Батровци приликом повратка у Србију. Њему је забрањен улазак у земљу док са њим разговор не обаве припадници Безбедносно информативне агенције (БИА).

Шеф станице граничне полиције је Поношу рекао да не може да уђе у земљу пошто је радио у сектору безбедности и да морају некоме да јаве како би га пропустили.

Међутим, Понош је касније за портал Нова.рс рекао да се нису појавили припадници Безбедносно информативне агенције (БИА).

„БИА се на крају није појавила него су ми вратили документа и рекли су ми да сам слободан. Ја сам тражио да ми дају неки папир на основу чега су ме задржали скоро два сата, на шта су ми они на то рекли да не могу“, изјавио је Понош.

Војислав Милованчевић   Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар