Почетна » ВУЧИЋ СЕ ПОВЛАЧИ СА ЧЕЛА СНС?! Шта се дешавало иза затворених врата седнице напредњака? Председник се није дуго задржао, али је послао јасну поруку!

ВУЧИЋ СЕ ПОВЛАЧИ СА ЧЕЛА СНС?! Шта се дешавало иза затворених врата седнице напредњака? Председник се није дуго задржао, али је послао јасну поруку!

од admin
0 коментар

Александар Вучић у затвореном делу седнице СНС најавио своје повлачење са врха странке, додајући да ће морати да дођу млађи.

Једна од кључних порука које је лидер СНС и председник Србије Александар Вучић послао са седнице Главног одбора странке тиче се решавања косовског питања. Вучић је рекао да су преговори са Приштином у ћорсокаку, али да има нових момената који траже „испитивање терена“.

Вучић је, обраћајући се члановима Главног одбора на отвореном делу седнице, рекао да „његова политика да Србија доста тога сачува на Косову и Метохији очигледно у Србији није победила“, али и да ће наставити да се бори.

Седници је, иначе, присуствовало 535 чланова, а њен затворени део протекао је без трзавица.

– У затвореном делу, главна тема је била најава Вучића да од 2019. године неће више бити председник странке, да ће морати да дођу млађи. Сви који су се јављали за реч говорили су да Вучић ипак треба да остане лидер, попут Алексе Јокића и градоначелника Новог Сада Милоша Вучевића. То и не чуди, зато што велики број функционера и јавно каже да је у СНС због Вучића, и да ће отићи из странке када он оде. Вучић се на затвореном делу није дуго задржао, брзо је напустио седницу Главног одбора због председничких обавеза – каже извор „Блица“.

Иначе, лидер СНС критиковао је страначке функционере на Главном одбору што нису реаговали на позив на силовање премијерке Ане Брнабић, истакавши да странка мора да има борце, који ће се борити речима, идејом, марљивошћу, снагом аргумената, да се боре за нормалну Србију.

– Србија није нормална, ако неко силом жели да дође на власт, ако се силовање пропагира као највећа вредност. Где смо реаговали када је један од опозиционих лидера запретио премијерки, коју сте ви изабрали овде, силовањем. Што Милуне ниси одржао конференцију за штампу у Чачку. Згрожен сам, нећу да прете нашим сестрама, ћеркама, мајкама силовањем. Запретио је тек из затвора изашлим Афромериканцем, који треба да је задовољи. То је лидер који тражи нормалну Србију? Србија није земља силоватеља. Нећемо то дозволити, нисте никакви лидери ви што претите силовањем.

Вучић је критиковао и поједине функционере СНС-а замеривши им да се много баве самопромоцијом, а Обрадовић објашњава да председник странке има информације са терена о понашању великог броја функционера, али не свих, као и да је самопромоција свакодневница.

– Не знам на кога је конкретно мислио. Велики је број људи који имају одговорне позиције и сигурно се дешава да се људи забораве и како су ту дошли и шта је њихов задатак, али сада нису битна имена него да саслушамо и разумемо шта је председник рекао – рекла је Марија Обрадовић.

Говорећи о седници Главног одбора, потпредседница СНС Марија Обрадовић каже да је кључна порука политичка реалност.

– Када имате политичку реалност, нема непримерене изјаве, а она значи и да сте свесни одговорности и потеза које повлачите. Прича о Косову и оно о чему је Вучић говорио и на чему је инсистирао је да не одустајемо и да будемо подршка за све Србе у региону – рекла је она.

Курир.рс/Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар