Почетна » Вучић се вратио у деведесете: Сраман коментар о муралу Ратка Младића

Вучић се вратио у деведесете: Сраман коментар о муралу Ратка Младића

од admin
0 коментар

 

Није много људи веровало те 2007. године да ће тадашњи генерални секретар СРС, који је лепио натпис Булевар Ратка Младића преко имена Булвера Зорана Ђинђића, доћи једног дана у позицију да одлучује о свему у држави.

Додуше, нико није очекивао и да ће у међувремену украсти проевропску политику својих конкурената, да ће пресвући радикалску одору и заменити је тада још увек мање гадном – напредњачком.

Превара бирача и јавног мњења била је успешна. Радикал је дошао на власт, успео је да преузме све полуге моћи у земљи, поставши тако човек који одлучује апослутно о свему. Он помера брда, црта путеве, дели државни новац, полаже камен темељац и где треба и где не треба, зна све топониме у земљи, одређује ко ће добити канализацију, а ко трафостаницу… Практично све у земљи настаје и нестаје на његову инцијативу.

Једино што није у стању да иницира је уклањање мурала с једне зграде на Врачару. Тад се напрасно сети да ипак постоји неко други ко је надлежан за то, да у овој земљи постоје институције и да би оне требало да раде свој посао.

“Одакле вам право да критикујете било кога, да одлучује ко ће какве графите и ко ће какве мурале да прави? Зна се који су органи за то надлежни, шта је скупштина станара, зна се ко о томе доноси одлуке. Али то је та врста безобзирности према сопственој земљи у којој је важно све најгоре о сопственом народу и држави рећи”, рекао је Вучић.

 

Не, председниче. Ви сте ти који показујете безобзирност према сопственој земљи одлуком да чувате ову срамоту. Ви нашу државу брукате пред светом и шаљете лошу поруку.

И да се не лажемо – сви знамо да вам није проблем да уклоните мурал и да би се наш ваш миг истог трена договорили комунална инспекција и представници скупштине станара и надлежни на општини Врачар и да би у року од одмах нестао мурал. Чак би Весић лично дошао да га прекречи.

Проблем је што ви не желите то да урадите, јер никад нисте могли да побегнете од оног човека који је на згради некадашње телевизије Б92 лепио натпис Булевар Ратка Младића.

Војислав Милованчевић   Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар