Почетна » Вучић смењује Гашића; Министар одбране у уторак пред новинарима

Вучић смењује Гашића; Министар одбране у уторак пред новинарима

од admin
0 коментар

Премијер Србије Александар Вучић донео је одлуку да смени министра одбране Братислава Гашића после простачке увреде коју је изнео на рачун новинарке Б92 у Трстенику. Министар у уторак пред новинарима

БЕОГРАД – Премијер Србије Александар Вучић изјавио је данас да министар одбране Братислав Гашић после коментара упућеног новинарки Б92 не може да остане министар, иако је тај посао одлично обављао.

Он је новинарима рекао да кад је чуо шта је Гашић јуче рекао у Трстенику да је био шокиран и изненађен, те да такве ствари не могу и не би требало никоме да се догоде.

„Увек сам био против хајки и харанги и увек сам постављао и своја леђа и главу за све своје министре који су били изложени беспризорним нападима, када су били криви само зато што су министри у мојој влади или када су просто нападани зато што неко мора за нешто да буде крив. Постављао сам себе као штит, заштитио сам их од лажних напада. Тиме сам штитио Србију, истину и правду… Од овога сто је урадио Гашић, за то не могу да изнађем извињење, ни оправлдање“, рекао је Вучић и извинио се новинарки Б92 у име целе владе.
Морамо, каже да заштитимо све жене у Србији, „то је била лоша порука за све жене“.

Он је приметио да је добро што се Гашић извинио и покајао, али да то није довољно.

„Морамо да повучемо црту, да направимо разлику“, рекао је Вучић и објаснио да његова влада жели пристојну Србију.

Премијер је истакао да је такав став заузео због таклве политике, а не због напада и оркестриране кампање оних који на пљачке и непоштење дртугих.

„Гашић је мој пријатељ, потпредседник моје странке, један од мојих најоданијих пријатеља, имам можда још двојицу таквих у влади, бољи је министар одбране него што сам ја био и 10 пута је бољи од неких наших претходника“, рекао је премијер и изразио уверење да ће Гашић разумети његову одлуку.

Да подсетимо, Гашић је у Трстенику пришао новинарима који су чекали изјаву и чињеницу да су неки од њих чучнули да не би сметали сниматељима прокоментарисао да „воли новинарке коjе лако клекну“.

Изјава је изазвала бурне реакције и осуде бројних личности, новинарских удружења и грађана, па је и премијер рекао да је шокиран поступком министра Гашића и да за такво срамно понашање не постоје речи оправдања.

Министар Гашић се касније извинио новинарки Б92 Златији Лабовић и српској јавности.

„Желим да се јавно извиним новинарки Златији Лабовић и српској јавности због мог данашњег срамног и скандалозног понашања. Оправдања на моју изјаву, шта год у овом тренутку изговорио, једноставно немам“, навео је Гашић у саопштењу.

„Молим новинарку ТВ Б92 Златију Лабовић и све грађане Србије да ми верују да се због изјаве искрено кајем“, рекао је Гашић.

ГАШИЋ У УТОРАК ПРЕД НОВИНАРИМА
Министар одбране Братислав Гашић одржаће у уторак конференцију за новинаре, након увредљивог коментара и одлуке премијера Александра Вучића да му због тога није место у влади.

Гашић је у недељу, пре него што је дао изјаву новинарима у Трстенику, рекао да „воли новинарке које лако клекну“, што је наишло на велику осуду јавности и премијера.

Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар