Почетна » Вучић: Србија ће примити један број миграната

Вучић: Србија ће примити један број миграната

од admin
0 коментар

Премијер Србије Александар Вучић објавио је на свом Твитер налогу информацију да ће Србија прихватити одређен број миграната.

„Србија ће прихватити један број миграната. По овоме смо више Европљани од неких других. Ми не градимо ограде“, написао је премијер на свом званичном профилу на Твитеру.

Embedded image permalink

Премијер је на Твитеру додао и да је Србија прва земља која региструје мигранте, истичући да у нашој земљи постоје прихватни центри у којима се пружају медицинска помоћ и храна.

Вучић је раније данас оценио, поводом синоћњег увођења граничних контрола од стране Аустрије у циљу заустављања таласа миграната, да ће та мера недвосмислено погодити Србију, додавши да је неопходан јединствен план за мигранте.

„Очигледно је да ћемо да се суочимо са већом кризом, него што смо очекивали. Очекујемо јединствени одговор, а не партикуларни, које поједине земље дају“, истакао је он одговарајући на питање Тањуга да ли ће, након мађарског зида, одлука Аустрије да уведе контроле на својим источним међама погодити Србију.

Вучић је казао да верује да свеобухватни план, који су тражили шеф аустријске дипломатије Себастијан Курц и немачка канцеларка Ангела Меркел на Самиту о западном Балкану у Бечу, бити донет и да ће га сви у ЕУ прихватити и тога се држати.

„То је једино решење, јер од појединачних солуција неће бити бољитка за нас“, указао је он.

Премијер је рекао да је згрожен чињеницом што неки људи код нас говоре да проблем нису избеглице проблем, већ ЕУ, те траже да се мигранти избаце из земље.
„Згрожен сам чињеницом да се такви људи уопšте баве јавим послом у нашој земљи. Срећом, они представљају мали проценат“, казао је он.

Вучић је истакао да ће се Србија опходити према мигрантима као према људима у невољи, без обзира на финансијске тешкоће са којима ћемо се суочавати.

Александар Вучић налази се на Бледу, где учествује на стратешком форуму.

Тањуг/Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар