Почетна » ВУЧИЋ У СМЕДЕРЕВУ: Честитам вам још једну ФАБРИКУ!

ВУЧИЋ У СМЕДЕРЕВУ: Честитам вам још једну ФАБРИКУ!

од admin
0 коментар

– Мислимо да ће бити и до 2.000 запослених, јер Финци увек гледају да испуне договорено, а онда ће да буде и већи број – рекао је премијер Србије

Водећи светски произвођач и испоручилац електродистрибутивних система највећим светским произвођачима возила ПКЦ Гроуп обележила је данас усељење у нове производне погоне у Смедереву, а гост на свечаности био је премијер Србије Александар Вучић. Иако се та компанија у нову фабрику у Смедереву уселила пре неколико месеци данас је приређена свечаност за њене акционаре, партнере, купце и запослене.

Обраћајући се званицама председник Владе Србије Александар Вучић подсетио је да је у почетку у Смедереву ПКЦ имао браунфилд инвестицију и да нико није веровао када је на ливади поред Смедерева била најављена градња фабрике која је требало да почне за три месеца.

– Мислимо да ће бити и до 2.000 запослених, јер Финци увек гледају да испуне договорено, а онда ће да буде и већи број – рекао је Вучић, додајући да је поносан што се добро ради и што су фински власници дају, како каже, највише оцене кад говоре о ентузијазму и амбицији запослених.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Полако али сигурно сви напредују овде, приметио је премијер, уверен да људи виде да исто овако Србија наредује, не само на путу ка ЕУ, већ економски, што пружа шансу за опстанак и останак младих у Србији.

– Ускоро вам у комшилук долази и фабрика за прераду рибе. Верујем да ће они почети и нашу рибу да извозе. То је добро и што више хала будемо имали, што више запослених, не само да ћемо решавати економске проблеме, већ ће и наши људи да се науче одговорности, биће озбиљнији и увек ће они најбољи, а то су Финци, моћи да говоре о нашој радној етици, што ће Србију подићи на пиједестал успешних земаља – поручио је Вучић.

Потпредседник Борда директора ПКЦ Групе ПЛЦ из Хелсинкија Роберт Ременар подсетио је да ПКЦ мора да одабере најбоље и најконкурентније производне локације уколико жели да испуни очекивања својих купаца.

“И то посебно оне локације које имају капацитет да из године у годину обезбеђују континуирана побољшања. И то је разлог зашто смо изабрали Смедерево и Србију”, рекао је Ременар.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Ременар је у име Борда директора компаније посебно захвалио премијеру Вучићу и градоначелници Смедерева Јасни Аврамовић, јер, оценио је, кроз уз њихову подршку и подршку њихових тимова ПКЦ успео да отвори фабрику у Србији и допринесе економском просперитету Смедерева и целог региона.

Преговори о чланству у ЕУ су у току и то је вероватно најважнији појдиначни фактор који улива поверење компанијама у сигурно, стабилно и функционално послловно окружење у Србији, оценио је амбасадор Финске у Србији Перти Иконен.

– Веома сам срећан што је ПКЦ изабрао Србију као један од својих главних производних локација у свету. То је био добар избор, а надам се да ће многе друге финске компаније следити овај пример – рекао је Иконен и додао да је као нови амбасадор Финске срећан са што видим фински бизнис добро напредује.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Градоначелница Смедерева Јасна Аврамовић је захвалила финској компанији што је том граду пружила могућност да се докаже, изгради овакву хали и запосли толико људи, а Смедеревцима је поручила да буду вредни и радни и пожелела да се запосли и више од 1.500 људи.

ПКЦ Гроуп је у Смедереву своје пословање почела у мањем изнајмљеном погону почетком 2014, да би се пре неколико месеци преселила у нову фабрику површине 20.000 квадратних метара, коју је, из кредита банака, саградио Град Смедерево и изнајмио ПКЦ-у на најмање десет година.

Планирано је да фабрика запосли најмање 1.500 радника до краја 2016, а већ сада у њој ради 890 стално запослених радника, а уколико пословање у Србији донесе резултате руководство фабрике је истакло да ће се размотрити и проширење капацитета и повећање броја запослених у Смедереву.

Embedded image permalink

Компанијској свечаности присуствовали су министар привреде Жељко Сертић, представници акционара, врховни менаџмент компаније из Финске, града Смедерева, пословни партнери и запослени.

ПКЦ Гроуп Плц. је јавно акционарско друштво, чији су акционари јавне институције, финансијске корпорације, осигуравајуће компаније, као и остала правна и физичка лица.

Компанија има фабрике на четири континента – у Европи (Естонија, Летонија, Немачка, Пољска, Руска Федерација и Србија), Северној Америци (Сједињене Америчке Државе и Мексико), Јужној Америци (Бразил) и Азији (Кина).

ПКЦ Група је у 2014. на глобалном нивоу остварила нето приход од око 830 милиона евра, и има око 22.000 запослених.

Телеграф.рс / Тањуг

Можда ти се свиди

Оставите коментар