Почетна » Вучић за Фајненшел Тајмс: Опозиција има довољно простора на РТС, присутни су, не знам, понедељком, уторком, четвртком

Вучић за Фајненшел Тајмс: Опозиција има довољно простора на РТС, присутни су, не знам, понедељком, уторком, четвртком

од admin
0 коментар

Председник Србије Александар Вучић најављује, у интервјуу за Фајненшšел тајмс (ФТ), наставак реформи, које су већ довеле до трогодишšњег суфицита у буџžету и да остаје при убеђењу да ће само договор са Приšштином донети трајан мир региону, који, како наводи тај лист, и даље трпи последице ратова и распада бивšше Југославије.

– Они који мисле да је могуће обуздати замрзнути конфликт – он никада није замрзнут, јер се у неком тренутку „отопи“. А, када се то догоди то је катастрофа за све – рекао је Вучић у интервјуу који је угледном британском листу дао након церемоније уноšшења бадњака у Председнишšтво Србије.

Aleksandar Vučić

Лист наводи да је Вучић на прослави православног Божžића угостио и неке од оних политичара које Запад сматра претњом по кархки мир у региону, укључујући Милорада Додика, који је већ две године под санкцијама САД, због опасности да моžже да угрози Дејтонски споразум, али и проруске политичаре из Црне Горе, Андрију Мандић и Милана Кнежžевића, иначе оптуžжених за покушšај држžавног удара 2016. године како би спречили улазак земље у НАТО.

Упркос везама са тим политичарима, западне дипломате полаžжу наде у Вучића, пиšше ФТ и додаје да многи Срби сматрају Косово колевком српске православне вере и да Вучића, због разматрања територијалног компромиса са Пришšтином, напада лепеза противника – од левичарских лидера, до тврдокорних националистичких конзервативаца.

– Знам да се Срби у већини противе реšшењу косовског проблема и да је све šто говорим супротно ономе šшто јавност žжели – рекао је Вучић и додао да опозициони лидери „нису у позицији да прихвате реланост“.

– Они немају план, једина ваžжна ствар за њих је да ме називају издајником и да све остане како јесте. Али, не марим за то – рекао је председник Србије за британски лист.

Он је казао и да би економски и трговински развој, као и договор о Косову помогли стабилности у региону.

Економски повезани имамо шанси

– Ако будемо у стању да се међусобно повеžжемо економски и на друге начине, имамо šшанси да будемо успеšшне земље. Иначе ће бити катастрофа за све нас. Сви одлазе из региона и зато нам је очјнички потребно да променимо укупну атмосферу у региону. Ако то не учинимо, не видим излаз, нема ни трачка наде на крају тунела – рекао је Вучић.

Критичари Вучића сматрају да су западне силе заинтересоване да виде договор толико да се уздрžавају да критикују „назадовање демократије“ у Србији, у којој су критички гласови гласови критике у великој мери искључени, а реторика насиља у порасту, оцењује ФТ.

„Опозиција има довољно простора на РТС“

Лист наводи да је Вучић у време Милоšевића био министар информисања и да је изрицао казне медијима који су критиковали Милошšевића, а ФТ наводи да Вучић одбацује притуžжбе опозиције да јавни сервис РТС не даје довољно времена гласовима који су критични.

„Имају време на РТС као шšто нико није имао у претходном периоду. Присутни су, не знам, понедељком, уторком, четвртком. Ако говоримо о великим ТВ емисијама, увек су ту. Не знам шšта они хоће. Кад год организују протест, има виšше извешšтаја о томе на РТС-у него о нама“, рекао је Вучић и додао да је проблем šто се „они увек жžале на медије“.

Тањуг/Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар