Почетна » Вучић: Услови за напредак су мир и стабилност

Вучић: Услови за напредак су мир и стабилност

од admin
0 коментар

Све више је домаћих малих и средњих предузећа. У наредоном периоду биће обезбедјени и додатни подстицаји за та наша предузећа.

„Србија смањује јавни дуг, трећу година заредом имамо суфицит у буџету. Када сам постао председник Владе јавни дуг Србије је био 79 одсто БДП, а од 1.јануара биће 49 одсто. То је важно због будућности деце да не морају да отплаћују наше дугове. Све што је испод 50 одсто је међу најбољима у Европи“, истакао је председник на телевизији Пинк.

Вучић је најавио да ће држава са око 50 милиона евра помоћи развој три града на југу и истоку земље – Лесковац, Врање и Зајечар.

„Лесковац и Врање имају дефиците наслеђене из претходног периода, од око 20 милиона евра појединачно, а Зајечар има дефицит од око 13 или 14 милиона евра“, напомиње Вучић.

Председник каже да ће пре краја месеца бити пуштен у рад сајбер нож у Клиничком центру Србије.

„Ми ћемо бити једна од ретких земаља која ће у једној болници да има и гама нож и сајбер нож. Набављамо најмодернију и најсавременију опрему. Све то радимо после КЦ Ниш. Многе болнице смо већ реновирали. Погледајте како изгледа ‘Драгиша Мишовић’, да се не постидите ни пред једном болницом у свету. Идемо на Дедиње 2“, истиче председник.

Како каже, улагање у болнице је могуће када има новца у буџету, а новца има јер је добро спроведена реформа у области финансија.

RTS.RS! Izvor vesti

Можда ти се свиди

Оставите коментар