Почетна » Вучићев кабинет: Први пут чујемо за ракију са председниковим именом

Вучићев кабинет: Први пут чујемо за ракију са председниковим именом

од admin
0 коментар

 Подсетимо, према сазнањима Данаса, Симеx је произвео и одштампао известан број флаша ракије са именима Вучића и његовог брата Андреја, и то пиће се дели „симпатизерима и фановима унутар Српске напредне странке“.Подсетимо, према сазнањима Данаса, Симеx је произвео и одштампао известан број флаша ракије са именима Вучића и његовог брата Андреја, и то пиће се дели „симпатизерима и фановима унутар Српске напредне странке“.

У компанији Симеx из Суботице, која производи ракију под збирним именом „Српска тројка“, у оквиру које су настали и поменути брендови два брата Вучића, други дан заредом нисмо успели да добијемо одговор на питање да ли је председник Србије одобрио да му име буде на флашама тог жестоког алкохолног пица, које се увелико дели међу његовим симпатизерима и поштоваоцима.

Подсетимо, како нам је у наведеној компанији речено у тренутку када је Данас поставио питање у вези са том темом, након провере ће нас контактирати и пренети информацију, наглашавајући претпоставку да је неопходно одобрење онога чије име је у плану да се стави на етикету и амбалажу њихових ракија. Од тада у Симеx-у више нису одговарали на бројне позиве нашег листа.

Текст под називом „У оптицају ракија Андреј и Александар Вучић“, који је објављен у јучерашњем издању Данаса, изазвао је приличан број корисника друштвених мрежа да изнесу своје мишљење о томе, углавном заснованог на критици Вучићевих изјава о томе да алкохол лечи корона вирус, или промоције алкохола код деце.

У кабинету бившег председника Србије Томислава Николића, познатог по производњи сопствене ракије, „томоваче“, нисмо успели да добијемо одговоре на питања како Николић коментарише постојање ракије са именом актуелног српског председника и његовог брата, да ли је имао прилику да проба те ракије и да ли је то конкуренција ракији коју Николић пече.

Коментаришући чињеницу да се појавила ракија са именима Александра и Андреја Вучића, Велимир Илић, председник Нове Србије, наводи: „То је показатељ да су ствари доведене до апсурда.“

– Мени који имам 11.000 стабала шљива, никада није пало на памет да производим ракију са својим именом. Али као и све, то је ракија која се дистрибуира по партијском задатку. После паштете, сада имамо ракију, следеће је да лик председника буде још само на храни за псе, што не би чудило, с обзиром да је водио кампању АВ-АВ, каже Илић.

Бојан Пајтић, бивши председник Демократске странке, констатује: „На тржишту се појавила ракија са Вучићевим именом – супер, сад ће и напредњаци видети како је то кад ти је од Вучића мука и колико од њега боли глава.“

– Није познато да ли је ракија избачена циљано, као лек против корона вируса, којег је Вучић већ најавио, или су у централи СНС схватили да њиховог вођу трезан човек тешко може слушати, поручује Пајтић.

С друге стране, Александар Чотрић, заменик председник Српског покрета обнове, указује да су пића са именима познатих личности „уобичајена појава у иностранству“.

– У Русији, на пример, постоје вотке које се зову Горбачов, Јељцин или Путин. И Емир Кустурица производи пића са именима познатих личности – Марадоне, Кастра, Че Геваре, Драже, Тита…, истиче Чотрић.

Компанија Симеx, иначе, није прва која је произвела ракију са именом председника Србије. У септембру 2018. на бизнис форуму у Лепосавићу, који је посетио Вучић, „пометњу посетилаца изазвала је ракија са угравираним презименом председника Србије“, објавио је лист Блиц. Том приликом виђена је и ракија са презименом Марка Ђурића, директора владине Канцеларије за КиМ.

Председник Србије је познат као љубитељ и колекционар вина. У више наврата је претходних година је за медије причао да поседује вински подрум у породичној кући у Јајинцима, у који је водио и госте из иностранства.

У једном интервјуу казао је: „Имам солидну колекцију вина и много сам научио о њима… не постоји човек који је лош, а да воли и поштује вино… на листи познавалаца вина у Србији ја сам међу првих 300.“

Вучић, такође, сматра да је „српска винска индустрија све боља“ и да „Србија може да се поноси својим винима“. У том контексту, неретко обилази винарије у Србији, у друштву светских званичника.

Између осталог, у друштву шефа дипломатије ЕУ Жозепа Борела обишао је винарије на Фрушкој гори. Он је, такође, недавно одлучио да путем свог званичног инстраграм налога „Будућност Србије“ „запрати“ све српске винарије, истичући да жели да помогне промоцији домаће индустрије вина.

„Попијеш ли некад, Лука“

Вучић је на тему ракије говорио приликом обиласка села Кутловац код Блаца, у октобру прошле године. Како су пренели поједини медији, он је у разговору са мештанима пробао домаће производе – јабуке и ракију. Том приликом питао је једног дечака: „Попијеш ли ти некад, Лука“, и саветовао је дечака: „Лука, боља је ракија од пива, веруј ми… ти домаћу шљиву да узмеш одавде… боља је та ракија од пива, слушај мене“… Председник Србије је са чашицом ракије дуњеваче дочекао у фебруару министра одбране Русије Сергеја Шојгуа. „Дуњевачу за добродошлицу драгом госту“, објављено је на налогу „Будућност Србије“ на Инстаграму.

Марија Стојановић – Снежана Чонградин    Данас

Можда ти се свиди

Оставите коментар