Почетна » Вучићевић стигао на одслужење затворске казне, Двери му дале сапун

Вучићевић стигао на одслужење затворске казне, Двери му дале сапун

од Други Пишу
0 коментар

Испред Окружног затвора у Бачванској улици јутрос су почели су да се окупљају медији, а има и запослених из дневног листа и сајта „Информер“, који су дошли да подрже и испрате Драгана Ј. Вучићевића на одслужење затворске казне од шест месеци која му је изречена јер неће да плати казну од 200.000 динара због увреде. Драган Ј. Вучићевић стигао је нешто пре 10 сати испред затвора.

На скупу испред Окружног затвора појавио се и Симо Спасић са мегафоном.

Такође, појавиле су се и присталице покрета „Двери“, који подржавају одлазак Драгана Ј. Вучићевића у затвор, пише портал Нова.рс.

На транспарентима пише: „Добродошао, стижу другари ускоро“, „Вучко, стиже и Вучић“, „Коначно“.

 

„Многи су рекли да нећу бити осуђен, да нећу отићи у затвор, али ево, ја сам се појавио. Одмах по доласку обавестићу затворску управо да ступим у штрајк глађу до испуњења захтева. Имам два захтева, први је ревизија процеса по којем сам осуђен због вербалног деликта, а други декриминализација дела увреде. Ја идем у затвор за све новинаре и све грађане. По том закону, сваки новинар и грађанин може да буде осуђен за твит. Парадоксална ситуација је да је декриминализована клевета и онда може да се деси да неко слаже нешто о мени, ја га опсујем и онда ја идем у затвор“, рекао је Вучићевић данас испред Окружног затвора.

Приликом уласка се догодио мањи инцидент, када је један од присталица „Двери“ покушао да преда Вучићевићу сапун уз речи: „Требаће вам“. Тада је дошло до вербалног сукоба, али није било физичког контакта.

Драган Ј. Вучићевић добио је позив да се данас, 3. априла, јави на издржавање затворске казне у Окружни затвор у Београду, јер је одбио да плати казну коју му је суд пресудио због увреда нанетих новинару Југославу Ћосићу.

Редакција Информера је саопштила да Вучићевић одлази на издржавање шестомесечне затворске казне и да ће се пре уласка у затвор обратити медијима и одговарати на питања новинара.

Главни уредник Информера је конференцију за медије имао и у петак, када је најавио да ће по уласку у затвор ступити у штрајк глађу. Он већ више недеља преко својих медија и у изјавама у јавности води кампању да у затвор одлази због „вербалног деликта“.

Поводом тога се огласило и Друштво судија Србије, које је прецизирало да је за увреду запрећена искључиво новчана казна, а да се она замењује казном затвора искључиво ако осуђени одбије да плати у назначеном року.

Насловна принтскрин Н1

нова.рс/Н1, Ненад Нешић

Можда ти се свиди

Оставите коментар