Почетна » Вучићевић: Вучић планира да чак и оставком препусти другима признање Косова и увођења санкције Русији

Вучићевић: Вучић планира да чак и оставком препусти другима признање Косова и увођења санкције Русији

од Други Пишу
0 коментар

Главни и одговорни уредник и власник „Информера“ Драган Ј. Вучићевић рекао је данас да по информацијама које има од сарадника председника Србије и Српске напредне странке Александра Вучића планира да поднесе оставку како би „неком другом“ препустио да уведе санкције Русији и призна независност Косова, у ситуацији када би притисци на Србију да ова два потеза повуче били толики да држава не може да их издржи.

Власник овог режимског таблоида гостовао је јутрос на такође режимском ТВ ПИНК-у, где је у јутарњем програму председника Србије и замолио да то не чини, јер је та одлука лоша за државне и националне интересе Србије.

Србија је, како је рекао, 231 дан једино слободно остро у Европи које није увело санкције Русији, поручивши да је то победа Србије.

– Ако дозволите да кажем вашим гледаоцима, ово је најгледанији програм у Србији. Требају да буду спокојни у овим ратним временима јер док је председника Вучића Србија неће увести санкције Руској Федерацији и признати лажну државу Косово, поручио је грађанима као својевстан шлагворт за обзнањивање информација које има.

Он је при крају свог гостовања рекао да сазнања која има због „компликоване ситуације“ не може директно да провери са Вучићем, јер са њим не може да ступи у контакт, али да она долазе од председникових сарадника из власти.

По Вучићевићевим информацијама Александар Вучић би признање Косова и увођење санкција Русији практично препустио ономе ко би наследио након што би поднео оставку.

– Не знам колико је паметно да кажем све… Од неких његових сарадника из власти сам чуо неке ствари које су за мене забрињавајуће. Неки од њих кажу да би председник (Вучић) могао да донесе одлуку која је, ја мислим, суштински лоша за државу и државне и националне интересе. А та одлука не би била да призна лажну државу Косово, то не никако, или да не дај боже уведе санцкије Русији, то се неће десити, него да те одлуке препусти другима на начим да донесе политичке одлуке које нико тренутно не очекује, неки су ми чак рекли из СНС-а да председник размишља и о некој оставци, навео је уредник Информера.

Оставку би дошла у ситуацији да државе не може да поднесе притиске, рекао је он.

– Искористићу ову прилику, можда и нескромно, да молим председника, мислим у име великој броја грађана Србије, ако је икако могуће да то не чини. Сигуран сам да нико, нема ту нажалост или на срећу, то је чињеница, нико данас у Србији и овом делу Европе не може да води бољу политику него што је он води. И да ми морамо да како знамо и умемо останемо на овом политичком курсту. Биће језиво тешко и страшно, многи у Србији не разумеју тешкоћу ситуације у којој се налазимо, поручио је власник таблоида.

Помало је и сам, казао је, изненађен, збуњен и шокиран тим информацијама јер како каже не зна врсту притисака којима се притиска српско државно руководство и сам председник Вучић.

На коментар водитељке Дее Ђурђевић да по њеном мишљењу Вучић није тип особе која подноси оставку, али је Вучићевић одговорио да „Вучић није мађионичар“ па да решава све ситуације.

Поручио је и да „Србија мора да схвати да ово није партијска политика“, него државна политика која се бави опстанком и нације и државе и да тај опстанак зависи од свих грађана Србије који би се требало окупити око државних и националних интереса да би преживели.

Војин Радовановић  Данас

Можда ти се свиди

Оставите коментар