Почетна » ВУЧИЋУ НА РАСПОЛАГАЊУ Они су стали у ред за министре

ВУЧИЋУ НА РАСПОЛАГАЊУ Они су стали у ред за министре

од admin
0 коментар

Зоран Бабић бацио је око на место министра саобраћаја, Јадранка Јоксимовић мерка место шефа дипломатије, а Ивица Дачић би волео да води војску.

О овоме, како „Блиц“ незванично сазнаје, иако избори још увек нису ни расписани, разговарају и у табору напредњака и социјалиста у неформалним разговорима увелико.

Функционери обе странке, наиме, увелико калкулишу са својим жељама, односно ко себе где види у будућем сазиву Владе.

– Већ дуже време се спомиње могућност да ће након избора Министарство саобраћаја, грађевине и инфраструктуре бити подељено на два минисарства. Шеф напредњака у Скупштини Србије Зоран Бабић поверио се пријатељима да би отуда он можда у новој влади могао бити министар саобраћаја. Тако се и садашњи шеф дипломатије Ивица Дачић поверио својима да он не би био лоше решење за министарство одбране. Овај ресор је хтела и садашња министарка за европске интеграције Јадранка Јоксимовић, али је и у претходном периоду услед афере са Братиславом Гашићем постало јасно да је премијер Александар Вучић не види на том месту – каже наш извор близак Влади.

Zgrada Ministarstva spoljnih poslova

Он додаје да Јоксимовићева отуда себе види као могућег шефа дипломатије.

– Она је дипломирала међународне односе, а и саме европске интеграције с којима се бави су јој искуство за овај посао. Занимљиво је и то да се у последње време шушка да ће након избора бити формирана нека врста Владиног тела за односе са Русијом. Остаје да се види да ли ће то бити канцеларија или министарство без портфеља. Шушка се да ће Ненад Поповић са својом Српском народном партијом (СНП) на изборима наступити на листи напредњака, те отуда и да је предвиђен за ово место – објашњава наш саговорник.

Jadranka Joksimović

Јадранка Јоксимовић

Он напомиње да се у случају Поповића, који има одличне односе са Кремљом, пре ради о намери СНС-а, него само о његовој жељи, за разлику од остало троје.

– Већ неко време аналитичари помињу ту могућност, попут Драгомира Анђелковића који важи за добро информисаног човека. Ипак, о свему ћемо моћи да кажемо више следеће недеље по повратку Поповића из САД – кажу у СНП-у.

Бабић, Јоксимовићева и Дачић нису желели да одговорају на питања, а разлог вероватно лежи у чињеници да сам Вучић не подноси предизборне комбинаторике.

Zorana Mihajlović i Aleksandar Vučić

ЗОРАНИ ЈЕ САМО БИТНО ДА ЈЕ ЗАМЕНИК

Незванична сазнања да би и потпредседници Владе Зорани Михајловић пријало да мења ресор те да себе види можда и у дипломатији демантују њени сарадници. Међутим, како тврде наши извори, њој није толико битан ресор колико да „остане заменик премијера, због чега су јој импоновале и квоте на кладионицама по којима је иза Вучића“.

Лана Гедошевић    Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар