Почетна » Вук Јеремић напушта Савез за Србију

Вук Јеремић напушта Савез за Србију

од admin
0 коментар

 

Како наводи извор нашег портала, Главни одбор Народне странке, који је планиран за данас, померен је до даљег.

“Према информацијама које сам добио, разлог томе су подељена мишљења између председника странке Вука Јеремића и потпредседника и шефа одобрничке групе СзС у Београду Николе Јовановића. Они се нису сагласили о томе како треба да изгледа наступ наше одборничке групе у Скупштини Београда. Вук сматра да Народна странка мора да иде са самосталном одборничком групом, док Никола искључиво заговара јединство опозиције”, наводи саговорник Нова.рс из Главног одбора Народне странке.

Наш извор је потврдно одговорио на питање да ли је тачно да је током одржавања седнице београдског Одбора Народне странке организовано обједињено гласање за излазак из одборничке групе СзС са гласањем о поверењу Вука Јеремића.

“Гласало се за излазак из одборницке групе СЗС у Београду и за поверење председнику странке. И то обједињено. Мислим да то није било фер. Већина је била за, нико није био против, а неколико чланова странке је било уздржано. Због таквог начина гласања многи чсу се побунили и поделили. Волео бих да седнемо да се договоримо, јер ми смо мала странка да бисмо се делили. Нека ранија дешавања унутар наше организације ми говоре да је ово увод за излазак из Савеза за Србију, јер нема неке љубави између Јеремића и Драгана Ђиласа” речено је нашем порталу.

Пре седнице београдског Одбора Народне странке, 23. јуна је одржана седница Педседништва ове партије на којој је донет закључак о самосталном деловању у будућности, те да је мисија Савеза за Србију окончана након избора.

Како сазнајемо, Народна странка није једина незадовољна политичка групација унутар СзС.

Војислав Милованчевић   Нова.рс

Можда ти се свиди

Оставите коментар