Почетна » ВУК ЈЕРЕМИЋ У ЧАЧКУ На Ускрс народ побеђује!

ВУК ЈЕРЕМИЋ У ЧАЧКУ На Ускрс народ побеђује!

од admin
0 коментар

На ускршњу зору, родиће се победа, победа над страхом, силом, похлепом и лажи, победа народа, поручио је данас у Чачку Вук Јеремић и најавио победу на председничким изборима.

Јеремић је пред више хиљада грађана на конвенцији у хали “Младост” истакао да нас свега неколико недеља дели од дана када на наплату долазе сва лажна обећања ове власти.

“Направили су их безброј. Милијарде инвестиција из Емирата. Мерцедес у Србији. Финци у Прибоју. Закон о пореклу имовине. Стоп страначком
запошљавању. Хоћете још? Решавање спорних приватизација. Нема поскупљења струје, ни смањења пензија. Имаћемо препород пољопривреде. Живећемо боље за две године. Па још за две године. Па докле више? Још само месец дана”, поручио је Јеремић.

“За тих месец дана покушаће све да нас обесхрабре, оклеветају, поколебају, разједине. Да нас поново преведу жедне преко воде. Мисле да им се све може. Да су нас сломили”, рекао је Јеремић и нагласио да власт није читала Десанку Максимовић која каже: “Србија је велика тајна, не зна дан шта ноћ кува, нити ноћ шта зора рађа”.

“А ја вама кажем, моји Шумадинци, на ускршњу зору, овог лета господњег, родиће се победа. Победа над страхом, над силом, похлепом и лажи. Победа народа! Зато храбро, до те победе! Живела Србија”, поручио је Јеремић поздрављен покличима „Вуче, Вуче“ и „Победа“.

Напомињући да се тамни облак надвио над Србијом, Јеременић је указао да нас је обузео страх и захватило безнађе, бринемо шта нам носи сутра, спајајући крај са крајем, док нас деца с прекором гледају и одлазе, а сећамо се бољих и срећнијих дана, кад смо били своји на своме, пуни наде и поноса.

„Зато се ја данас кандидујем. Да би сви поново могли да пристојно живимо од сопственог рада, без да иког вучемо за рукав и молимо за услугу. Да би могли да се ваљано школујемо и као људи лечимо, и да не морамо да стрепимо од одласка у пензију. Да би стали с таворењем и вратили достојанство народу и држави. Драги моји земљаци, ја знам да ћу уз вашу и Божију помоћ победити на овим изборима“, поручио је Јеремић.

Јеремић је нагласио да се кандидује за председника да бисмо сви поново могли пристојно да живимо од сопственог рада, да се ваљано школујемо и као људи лечимо, и да не морамо да стрепимо од одласка у пензију и да би вратио достојанство народу и држави.

Јеремић је поручио да Србија није земља јефтине радне снаге, већ вредних, способних и квалификованих радника.

“Њима не треба никакво дуално образовање, већ образована и одговорна власт – која ће им омогућити да покажу шта знају, без да тражи слепу оданост вођи и партијску књижицу”, рекао је Јеремић.

Јеремић је поручио да се неће бавити дељењем ордења, док село пропада, а домаћини постају социјални случајеви.

“Захтеваћу подизање субвенција и откупних цена, доношење закона о пољопривредним задругама, као и заштиту наших производа од нелојалног увоза”, рекао је Јеремић.

“Док ја будем председник, странци неће куповати пољопривредно земљиште, или га добијати у закуп кроз сумњиве погодбе. У супротном, доживећемо да нам Арапи буду газде, а да нас Немци уче свињогојству. Распродаја државних и националних ресурса се окончава у априлу”, истакао је Јеремић и власти поручио да не губи време у тајним преговорима о продаји ЕПС-а, јер он као председник тај закон неће потписати.

Истучићи да је представљао Србију у свету у тешким временима, Јеремић је рекао да му неће бити потребан Тони Блер да га води за руку и објашњава како да се понаша и шта да прича у Бриселу, Њујорку, или било где друго.

„Србију треба да цене због оног што она јесте и може, а не због уступака које ће неко у њено име давати шаком и капом.
Зауставићемо неморалну и погубну трговину, у којој се домаћи властодршци додворавају странцима предавањем националних ресурса и Косова, а заузврат добијају зелено светло да над народом спроводе репресију“, рекао је Јеремић.

„Ако смо били други у свету у трци за место генералног секретара Уједињених нација, можемо бити при врху и у много чему другом. Показали смо – не мора клечати, да би се добијала међународна подршка“, нагласио је Јеремић.

 

(alo)

Можда ти се свиди

Оставите коментар