Почетна » Вукашин Баћина пуштен из притвора, ово је његова прва изјава за јавност

Вукашин Баћина пуштен из притвора, ово је његова прва изјава за јавност

од admin
0 коментар

 

Посебна захвалност слободним медијима који су на објективан начин извештавали о мом случају и у доброј мери они су заслужни што сам данас на слободи и још једном се показало да је пажња јавности у случајевима који имају политичку позадину од изузетног значаја.
Такође, поштовање и за судију који је имајући у виду да против мене не постоји нити један материјални доказ и да ми се приписује непостојеће дело одлучио према закону и одбио предлог тужилаштва да ми се одреди притвор од 30 дана.

Нисам ни могао да замислим да ће против мене и групе грађана коју предводим бити употребљена оваква машинерија и да ћемо постати тема централних медија. Никада никоме нисам дао нити један динар за потпис подршке. Када бих био у позицији да не могу да скупим самостално потписе то би значило да немам подршку и једноставно не бих се ни кандидовао.

Ухапшен сам само због тога што нисам по вољи локалним властима у СНС Сечањ, а као главног и одговрног за монтирање целе приче сматрам координатора СНС-а у Сечњу Горана Ђаковића који је иначе из Оџака. Такође, немам дилему да су зелено светло за моје хапшење дали надређени Ђаковићу.

У држави у којој готово да немамо једног министара који није умешан у вишемилионске корупционашке афере, у држави у којој се на јаван и транспарентан начин деле пакети све са намирницама преко који се налази страначки лого, где се уочи избора масовно купују гласови борба против политичке корупције се води против мене и измишљених неколико хиљада динара које сам ја наводно дао некоме. У затвору се налазим у дану док Весић пред камером обећава 2000 евра једној породици и ту тужилаштва нема.

Многи који су сада први пут чули за мене у најкраћем о себи могу да кажем:

Ја сам паор и сточар, обрађујем доста земље и имам много стоке, са поносом истичем да сам сељак са завршеном средњом школом за аутомеханичара. Не постоји посао који се ради рукама, а који не знам да радим. Човек сам из народа, радо виђен у сваком друштву, а гласнији од других па сам вероватно и из тог разлога локални опозициони лидер. Представљам групу грађана коју чине домаћини, поштени и честити људи.

За своју 31 годину никад нисам видео море, отишао на недељни одмор на планину или дао себи слободан нерадни дан, иако финансијски то себи могу да омогућим. Једноставно, моје краве не знају за празник, недељу или за одмор. Од политике нисам зарадио ни динар и имам само проблеме.
Међутим, мотив да Сечањ буде нормална и уређена општина, а не једна од неколико најсиромашнијих општина у Србији је мој покретач за бављење локалном политиком.
Сечањ се последњих година нагло празни, буџет се ненаменски троши, долазимо у могућност да изгубимо статус општине јер тренутно у општини реално имамо мање од 10.000 становника.
.
Опуштања нема, очекујем даље притиске,али Изборну кампању моја група грађана наставља још јаче и на изборима у Сечњу бићемо под редним бројем 3 са називом листе ВУКАШИН БАЋИНА- ЗА БОЉУ ОПШТИНУ СЕЧАЊ

Можда ти се свиди

Оставите коментар