Почетна » Вулин: Битно нам је да КиМ није члан Унеска и Интерпола

Вулин: Битно нам је да КиМ није члан Унеска и Интерпола

од admin
0 коментар

На властима у Македонији је да воде политику своје земље, али треба да знају да је нама јако битно да Косово и Метохија не буде члан Унеска и Интерпола, изјавио је министар одбране Александар Вулин.

„И Македонија и свака друга земља треба да знају да је нама питања Унеска и питање уласка Косова у Интерпол од великог значаја и да ми сматрамо да КиМ не сме и не може бити део тих организација“, рекао је Вулин.

Како је истакао, све земље које то знају, разумеју да ће се и наши односи „добрим делом заснивати на томе“.

„Ми морамо да водимо рачуна о својим интересима и о томе да наши пријатељи треба тако да се понашају“, рекао је министар одбране после отварања ауто-трке „Награда Београда 2017“.

Сматра да је на македонским властима да воде политику своје земље, да Србија никада никоме није постављала препреке да самостално одлучује у својој земљи, јер ни Србија не дозвољава другима да одлучују у њено име.

„Тако треба да раде и представници власти у Македонији, али треба да знају да је нама јако битно да Косово не буде члан Унеска и Интерпола“, истакао је Вулин.

„Има ли слике Трампа у америчкој амбасади“

Вучић је скроман, али то не значи да Србија треба да буде неуређена држава, рекао је министар у одговор на питање новинара како види изјаву председника Србије да не жели да се његове фотографије постављају у објекте Војске Србије.

„Председник Александар Вучић не жели да се постављање његових фотографија у институцијама користи као напад на Србију и зато одбија ту иницијативу, иако је она у складу са законом“, изјавио је Вулин.

Критичари тог његовом предлога, каже, нису никада рекли, „када чекају сатима на пријеме у стране амбасаде, да су они полтрони и шлихтаре зато што у просторијама држе слике својих председника“

„Нико од њих није рекао америчком амбасадору Кајлу Скоту да је обичан полтрон, јер држи Трампове слике, нити Чепурину, јер држи Путинове“, наводи министар одбране.

„Моја иницијатива да се фотографије Александра Вучића постављају у просторије Војске Србије је у складу са законом и процедурама и подржале су је све управе Војске и Генералштаба“, рекао је Вулин и додао да Војска разуме потребу да се институционално уреди позиција врховног команданта.

„Не постоји ниједна озбиљна војска у свету која нема у својој просторији слике врховног команданта“, истиче министар одбране.

Подсетио је да никоме није сметало да се постављају слике Бориса Тадића док је био председник.

Према његовим речима, када је нешто неуређено онда је то политика, а када је уређено – „онда је то институција и држава“.

Упитан да прокоментарише то што поједини медији оптужују Андреја Вучића, брата председника Србије, да је власник кафеа „Бос“ у Суботици, Вулин је узвратио да је то медијска кампања која никада неће престати.

Власник „Боса“ је, према Вулиновим речима, јавно рекао да Андреја Вучића никада није видео, али ни то поједним медијима није довољно.

„Не могу да разумем да једина породица за коју заштита закона не вреди јесте породица Вучић“, навео је министар одбране.

RTS.RS! Izvor vesti

Можда ти се свиди

Оставите коментар