Почетна » Вулин и Двери већ лепе плакате

Вулин и Двери већ лепе плакате

од admin
0 коментар

Партије се увелико рекламирају, иако ће избори бити расписани тек за месец дана. Бандере и зидове први су облепили Вулинов Покрет социјалиста и коалиција Двери-ДСС

ПРЕДИЗБОРНИ рат плакатима већ је почео, иако кампања званично још није почела. Битка за бираче, по закону, не сме да се води пре него што су избори расписани, али партије користе рупу у прописима да би кренуле у „подгревање“ атмосфере.

Бандере и зидове први су облепили Вулинов Покрет социјалиста и коалиција Двери-ДСС. На плакатима Покрета социјалиста је Вулинова слика са слоганом „Важно је говорити истину и бити уз свој народ“. Лидер Двери Бошко Обрадовић са плаката позива на враћање обавезног служења војног рока, док на коалиционим постерима, поред симбола Двери и ДСС, на белој површини стоји само натпис „срећа“.

Ђорђе Вуковић из ЦеСИД-а објашњава да закон изричито каже да је изван изборне кампање забрањено рекламирање странака у електронским медијима, али да лепљење плаката није строго регулисано:

– Странке не смеју да, пре него што су избори расписани, плакатима позивају људе да гласају за њих или њихове кандидате. Дозвољено је да промовишу свој ставове и поруке. То се може уврстити у уобичајену комуникацију партија са грађанима.

Осим Покрета социјалиста и ДСС-Двери, остале странке углавном још нису осмислиле кампању. Нова странка је припремила слоган „Избори 2016 – Морамо изНОВА“, али чека расписивање избора да би кренула у кампању.

В. М.   Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар